Brann fysioterapeut: — Barmen var ved bevissthet

Se video

Etter å ha tatt røntgenbilder og gjennomført CT-scanning, er det ikke oppdaget skader på Barmens skjelett. Brann beskriver meldingene fra sykehuset som oppløftende og melder at Kristoffer Barmen selv er ved godt mot.

Det var rundt en time ut i kampen at nedrykksdramaet på Haugesund stadion fikk et helt nytt alvor over seg, da Barmen landet på nakken etter en duell. Han ble fraktet fra stadion til sykehuse ti ambulanse.

— Det ser normalt ut på røntgenbildene og etter CT-testen han har gjennomført, bekreter Brann-lege Knut Fjeldsgaard til BT.

— Han er i de beste hender, sier Branns fysioterapeut Vegard Vågene.

bilde.JPG

Fjeldsgaard forteller at det sannsynligvis er snakk om et såkalt nakketraume. Haugesund-lege Tor Kristian Gaard sier Barmen ble behandlet som om det skulle være et nakkebrudd, ute på banen.— Han falt stygt, landet på skulder og nakke, og hadde vondt i nakken. Derfor behandlet vi ham og stabiliserte vi ham som om det skulle være et brudd, opplyser Gaard.

Også Roald Bruun-hansen understreker at det går bra med Barmen:

— Det går bra med Kristoffer. Det har vært tatt røntgenbilder av ham, og det viser ingenting unormalt. Han har full førlighet.

Han ligger til observasjon ved sykehuset over natten, før han trolig reiser hjem til Bergen i morgen.

Faren med i ambulansen

— Pratet du med ham mens han lå der?

— Ja, jeg pratet med ham hele tiden. Han var våken, og førlig i armer og bein. Det betyr gode utsikter, sånn som jeg ser det. Jeg tror det skal gå bra med ham, jeg håper jo det.

For publikum var det vanskelig å se om Barmen var bevisst. Det medisinske personellet på Haugesund stadion tok seg god tid før Barmen ble kjørt til Haugesund sykehus i ambulanse. Spillerens far, Brann-styreleder Rolf Barmen, fulgte med i ambulansen.

— Det viktigste var å stabilisere ham. Hvis det skulle være et brudd i nakken, skal en ikke påføre noen skade ved unødvendig forflytning, sier Gaard.

Mange vil huske den siste serierunden i 2005, da Dagfinn Enerly brakk nakken. Også Gaards tanker gikk dit.

— Det går noen tanker i hodet. Det som skal være en hyggelig fotballkamp mellom to vestlandsbyer, det er trist hvis det skulle ha endt med at noen blir skadet for livet, sier legen.

Snakket til lagkompisene

Jonas Grønner var like i nærheten av Barmen da skaden skjedde.

— Jeg var en av de første bort til ham. Han snakket til meg og sa at han kunne føle armer og bein. Vi krysser alt for at det går bra med ham, sier Grønner.

— Hvordan preget situasjonen deg ute på banen?

— Det satte en støkk i me, men jeg har vært med på en situasjon tidligere, der en spiller var bevisstløs. Da blir det litt annerledes. For oss var det viktig at han snakket og at han kunne kommunisere, det roet oss litt. Vegard (Vågene, fysioterapeut) sa også at det så ut som om det gikk bra, forteller Grønner.

Erik Huseklepp samstemmer:

— Jeg krysser fingrer og tær og alt mulig for Kristoffer, sier spissen.

Til tross for skaden greide Brann å avslutte kampen på en bra måte.

— Vi var nødt til å konsentrere oss om kampen, vi hadde ikke noe valg, sier Huseklepp.

Kaptein Erlend Hanstveit var også mest opptatt av Barmen.

— Det viktigste i dag er at det etter forholdene går bra med Kristoffer. Det er vanskelig å forholde seg til en slik situasjon, men vi fikk ganske kjapt beskjed om at det gikk etter forholdene bra, sier Hanstveit.

Bergensordfører og Brann-supporter Trude Drevland var blant de mange som sendte sin støttemelding til Barmen på sosiale medier søndag kveld. Da Barmen ble trillet over banen mot ambulansen, ble han hyllet av hele Haugesund stadion med applaus og fra Brann-fansen også Barmen-rop.