HAUGESUND STADION: De visste alle hva som stod på spill. Brann kjempet om fornyet tippeligakontrakt, mens Haugesund kjempet for æren. Grindhaugs menn spiller Tippeligaen neste år også, og denne kampen var poengmessig uten betydning. Likevel var det denne kampen som for første gang greide å fylle nye Haugesund stadion. Hjemmepublikumet mobiliserte før kampen, og bergenserne kom mannsterke. For Brann var det kun poeng som var godt nok.

Spissene scoret — endelig

Utskjelte Huseklepp fikk tillit som kaptein i dagens avgjørende kamp, og det var lett å se hvor mye denne kampen betydde for den tidligere landslagsspilleren. Etter kun seks minutter Jakob Orlov kom seg fri på høyresiden, og la ballen fint ut til Huseklepp. Fra femten meter bredsidet bergenseren ballen i lengste hjørnet, bak en utspilt Haugesund-målvakt.

Seks minutter senere var rollene snudd om. Ballen ble lempet inn i feltet, og denne gangen var det Orlov som var fri inni sekstenmeteren. Svensken la alle nerver til side, og smalt ballen i nettet bak Per Morten Kristiansen. Til tross for at nerven lå utpå Brann-draktene, var det nettopp bortelaget som ledet 2-0 etter kun tolv minutter.

Gigantisk tabbe

Haugesund styrte hele kampen, men greide aldri å skape noen sjanser. Det skulle Piotr Leciejewski hjelpe hjemmelaget med. Daniel Bamberg slo en høy ball inn i feltet, men Brann-målvakten fikk gå alene opp å plukke ballen. Polakken greide imidlertid å rote det skikkelig til og glapp ballen. Da er som oftest Christian Gytkjær der. Dansken skled ballen inn i mål fra to meter, men prestasjonen var likevel da Leciejewski glapp ballen.

Andreomgangen startet like nervøst som førsteomgangen. Stephane Badji gjorde alt for å havne i dommerboken da han taklet Mæland, og de fleste tilskuerne ropte på det røde kortet. Badji slapp unna med skrekken og fikk gult kort, til store protester fra hjemmelaget.

Haugesund slet med å skape noe på et Brann-lag i 3-5-2 formasjon, og Grindhaug la om til 4-3-3 med indreløpere. Det skulle vise seg å være et lurt trekk. Haugesund angrep bredere, og kom til innlegg på innlegg.

Stygg skade

Haugesund presset Brann-laget bakover på banen, og jaktet utligningen. Christian Gytkjær vant ballen på tjue meter etter en duell med Kristoffer Barmen, og dansken fikk spilt Maic Sema alene med keeper. Svensken, som for øvrig spiller sin siste kamp for Haugesund, var nådeløs og satt ballen i mål, men linjedommeren vinket for offside. Det som imidlertid stjal oppmerksomheten til publikum var duellen mellom Gytkjær og Barmen. Brann-spilleren landet på nakken, og vred seg lenge i smerter. Det skulle ta ti minutter før Barmen ble transportert bort i ambulanse, og hele Haugesund stadion fikk vist sin omtanke da de klappet Barmen av banen.

Haraldseid med perle

Utligningen skulle til slutt komme for Haugesund. Hjemmelaget fikk frispark ved tjuefem meter, helt ute på siden. Kristoffer Haraldseid ladet skuddfoten, og haugesunderen limte ballen i lengste hjørne bak en utspilt Leciejewski, som har gjort sitt for at Brann ikke skal vinne kampen.

Kampen bølget frem og tilbake de siste minuttene, men nervene og intensiteten forsvant samtidig som speakeren kunngjorde at Sogndal tapte sin kamp. Brann senket skuldrene, og i det ellevte overtidsminuttet kom Andreas Vindheim alene med Per Morten Kristiansen. Brann-talentet gjorde ingenting feil og avgjorde kampen for bortelaget.

Til tross for at Brann scoret to kjappe mål, så det lenge ut til at bortelaget ikke skulle vinne kampen. To brølere av Brann-målvakten sørget lenge for uavgjort, men helt på tampen av kampen avgjorde Vindheim kampen for Brann. Vindheim gjorde kampen enda kjekkere for Brann-fansen, for de jublet vel så høyt da Sogndal tapte. Brann sikret seg dermed kvalik mot vinneren mellom Mjøndalen og Bærum.