TROMSØ — SANDEFJORD 1-1

ALFHEIM (itromso.no): TIL så lenge ut til å gå på et nytt tap, men fem minutter før full tid dukket 20 år gamle Kent-Are Antonsen opp og smelte ballen i nota og sørget for poengdeling.

— Ett poeng er tross alt bedre enn null. Likevel skulle vi gjerne hatt to til i dag. Selv om vi kanskje ikke spiller de helt ut i dag, har vi store nok sjanser til å avgjøre. Jeg synes fortsatt vi er et bedre lag enn Sandefjord, men vi tar ikke vare på sjansene våre, sier Kent-Are Antonsen.

Venstrebackens scoring var hans andre for sesongen.

— Jeg synes vi viser god moral i laget og står på i 90 minutter. Det hadde vært tungt å stå igjen uten noe, men jeg sier det igjen, vi skulle helst hatt to mål til i dag, sier Antonsen.

SCORET: Kent-Are Antonsen reddet poeng for «Gutan» med fem minutter igjen å spille. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Steinar Nilsen er ikke i tvil om hvor fortjent utligningen var.— De siste 40 minuttene av kampen er det spill mot ett mål, så det er noe av den mest fortjent scoringen som noensinne har kommet på Alfheim, sier Nilsen.

Tar selvkritikk

TIL åpnet best og burde tatt ledelsen da Magnar Ødegaard fikk en stor sjanse fra kloss hold etter kun fire minutters spill.

Etter at Christian Landu-Landu måtte gi seg etter 25 minutters spill fikk TIL en kalddusj da Pål Alexander Kirkevold fikk løpe fritt i bakrom og tuppe ballen gjennom beina på Pål Vestly Heigre i Sandefjords første sjanse i kampen.

— Klart det var et stort slag i trynet, vi føler at vi har kampen i vårt spor. Det skjer noe skjit der inne i feltet, men jeg er ikke helt klar på hva, sier Antonsen.

Kaptein Simen Wangberg er i hvert fall klar på at Sandefjord-scoringen var hans skyld, ettersom ballen ble spilt over han.

— Det er en glipp som ikke skal skje og den tar jeg på min kappe. Jeg har ikke sett situasjonen igjen og det blir spekulativt å si hva som skjer, men det skjer en glipp som ikke skal skje, sier Simen Wangberg til iTromsø.

Under streken

TIL lå på kvalikplass før runden, men er nå under streken igjen med to poeng opp til sikker plass ettersom Mjøndalen snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Haugesund.

— Jeg ser ikke annerledes på situasjonen enn jeg gjorde før kampen og det er det faktum at det kommer til å bli et ”bikkjeslagsmål” hele veien inn for å overleve i divisjonen. Det har vi vist hele veien, at det kom til å bli et tøft år, og nå står vi midt i det, så ingenting har endret seg. Vi har mange fine hjemmekamper og noen bortekamper vi helt klart kan vinne, så ingenting er avgjort, sier Nilsen.

Nilsen er klar på at laget kom ut av rytme da Landu-Landu måtte ut.

— De første ti minuttene er vi veldig gode, men så har vi en periode fram til 50. minutt der vi ikke er på det nivået vi ønsker å være. Etter hvert får vi inn friske bein og flytter ballen hurtigere og begynner å skape mer. Vi får håpe det ikke er alvorlig med Christian, men når han må ut, ødelegger det rytmen vi ønsker i 1. omgang. Vi har rollespesialister inne som er tilpasset til hverandre og når Marcus (Hansson) blir varm i trøya utover, blir det også bra, men det tar litt tid å omjustere laget, sier Nilsen.

- Trenger publikum

Nyervervelsen Marin Orsulic ble ikke fysisk sett klar til kampen, men kan være aktuell allerede til fredagens kamp mot Lillestrøm.

Nilsen er trygg på at mannskapet nå er gode nok til å beholde plasssen.

— Ja, det er den. Vi har jobbet godt innefor de rammene vi har og skal slåss som bare juling for at TIL er et Tippeligalag også i 2016, sier TIL-trenerne.

Kaptein Wangberg er klar på at de trenger publikum.

— Jeg håper de fortsetter å møte opp på Alfheim og støtter oss. De er ekstremt viktige, spesielt på en dag som i dag når vi jobber i motbakke, da er publikum viktige. Vi håper Tromsø by ønsker å ha et Tippeligalag. Vi er i samme båt og jeg håper at vi etter seongen kan klappe hverandre på skuldra og si; vi har klart det, sier Wangberg, som var skuffet over kun ett poeng.

— 1. omgang var under pari, men jeg synes vi tar oss sammen i pausen og hever prestasjonen og til dels kjører kampen ganske bra utover. Vi fikk ett mål og skulle gjerne hatt flere, men det ene poenget kan være ekstremt viktig, selv om det er skuffende at vi ikke fikk alle tre. Vi må bare ta med oss det ene poenget og se videre, det er ikke vits å deppe, sier Wangberg.