18 år gamle Ulrik Yttergård Jenssen har nytt stor tillit i Lyon i løpet av den franke storklubbens to første oppkjøringskamper. Mot PSV Eindhoven onsdag spilte Tromsø-gutten 90 minutter, som én av kun to utespillere.

Likevel er fremtiden til den norske 18-åringen usikker. Flere av Lyons viktigste spillere har ennå ikke sluttet seg til resten av troppen, og når de gjør det, blir veien inn i startelleveren betydelig lenger for spilleren som kan spille både midtstopper og sentral midtbane.

Ulrik Yttergård Jenssens har spilt en del for Lyons B-lag. Her er han i kamp mot Ludovic Guily, som vant Champions League med Barcelona i 2006. Foto: Lè Libero Lyon

Les også: Ulrik (18) nyter stor tillit i LyonUlrik Yttergård Jenssen, som er Ruben Yttergård Jenssens yngre bror, har amatørkontrakt med klubben ut sesongen, og først i august skal 18-åringen i samtaler med Lyon om sin fremtid.

Agenten: — Kan være aktuelt med utlån

Torsdag skriver riktignok den franske Lyon-avisen Le Progrés at Jenssen er aktuell for den nyopprykkede Ligue 1-klubben Gazélec Ajeccio.

Klubben, som holder til i byen Ajaccio på den franske øya Korsika, er ute etter å forsterke troppen etter forrige sesongs historiske opprykk, skriver Le Progrés, ifølge nettstedet foot01.com. For første gang skal Korsika-klubben spille på øverste nivå i fransk fotball.

Jenssens agent Kent Karlsen sier følgende til Aftenposten om Le Progrés’ opplysninger:

– Det er litt tidlig å si noe om dette, men hvis det blir forlengelse/proffkontrakt, så kan det være aktuelt å tenke utlån. Men vi har avtalt en prat med Lyon i begynnelsen av august. Da vet vi mer, sier Karlsen.

— Det blir sagt veldig lite. Trenerne virker å holde kortene tett til brystet fortsatt. Så bare å fortsette og jobbe steinhardt, sa Ulrik Yttergård Jenssen selv til iTromsø i går.