Tromsøgutten er med for fullt i sesongoppkjøringen til den franske gigantklubben, og debuterte på A-laget i årets første treningskamp.

I kveld ble det 90 minutter mot PSV, i en kamp hvor Lyon byttet ut åtte utespillere til pause.

— Det var veldig gøy å få de 90 minuttene, sier Ulrik Yttergård Jenssen, som spilte tre posisjoner i løpet av kampen.

Flyttet frem

I første omgang spilte 18-åringen på venstreback, mens han i de første 25 minuttene av andre omgang spilte midtstopper. De siste 20 minuttene ble Jenssen flyttet frem på sentral midtbane. Det var etter dette at Jurgen Locadia scoret to sene mål og sikret seier til PSV Eindhoven.

— Det ble litt tunge bein på enkelte bakover i banen etterhvert. Men vi stiller med et veldig ungt lag i 2. omgang, sier Ulrik Yttergård Jenssen. På grunn av en senere sommerferie for enkelte spillere, kommer 8-10 av klubbens største stjerner, anført av storscorer Alexandre Lacazette og kaptein Maxime Gonalons, inn i kamptroppen først til neste treningskamp mot AC Milan.

Jenssen synes det var spennende å få prøve seg i flere posisjoner.

— Jeg synes det gikk bra for min del. Venstreback er uvant for meg, men jeg følte jeg gjorde en god omgang der. Det gikk også bra som stopper og på midtbanen, i de posisjonene er jeg jo litt mer vant, sier tromsøgutten.

Avslappet

Han har en amatørkontrakt med Lyon som varer til juni neste år, men det er forståelse om at et mulig tilbud om proffkontrakt kan komme i august, etter at man har sett an hvordan Jenssen gjør det i oppkjøringen med A-laget.

— Jeg har ikke hørt noe ennå, men vi har avtalt å prates i begynnelsen av august, så jeg stresser ikke ennå, sier spillerens agent, Kent Karlsen.

— Det blir sagt veldig lite. Trenerne virker å holde kortene tett til brystet fortsatt. Så bare å fortsette og jobbe steinhardt, sier Ulrik Yttergård Jenssen selv.

Lyon serieåpner hjemme mot Lorient 9. august