I går kunne klubben feire seriemesterskap nummer 29. Det kunne i hvert fall virke slik når man så Alessandro Del Piero, Pavel Nedved, Zlatan Ibrahimovic og de andre stjernene kastet seg rundt halsen på hverandre. Men selv om siste serierunde er unnagjort, og Serie A-tabellen viser at Juventus har slått Milan med tre poeng, er ikke gullstriden endelig avgjort. Tittelen blir mest sannsynlig avgjort på skrivebordet til det italienske fotballforbundet.

"Den gamle damen", som Torino-klubben kalles, er vant til at det stormer. Men nå er det verre enn noensinne. Skandale på skandale i og rundt Juventus-laget har blitt rullet opp i italienske medier bare den siste halvannen uken. Klubben er under etterforskning for å ha håndplukket dommere til kamper i Serie A og Europacupen. Juve skal også ha trikset med regnskaper. I tillegg er profilene Gianlugi Buffon og Fabio Cannavaro i søkelyset for ulovlig gambling for flere millioner kroner på kamper i Serie A..

I går kastet konkurrentene seg på i hylekoret mot laget fra OL-byen Torino. Enkelte skiter i eget reir.

— Vi krever at de gir fra seg det vi har gjort oss fortjent til de to siste årene. Nå er vi lei av å lide urett, sa Milan-eier og avtroppende statsminister Silvio Berlusconi.

Han så ut til å ha glemt at Milan også granskes for mulig korrupsjon og fiksing av kamper i italiensk fotball.

Også Inter-trener og bronsevinner Roberto Mancini skjøt med skarpt mot Fabio Capellos gullag:

— Det er vanskelig å evaluere sesongen når vi spiller i en serie som er fikset, sa han.

Torsdag trakk hele Juventus-styret seg. I går valgte også den mektige klubbdirektøren Luciano Moggi, selve nøkkelmannen i Juventus-skandalen, å kaste inn håndkleet.

— Fra og med i morgen er jeg ferdig som klubbdirektør i Juventus. Fra nå av er ikke fotballens verden min verden lenger, sa en følelsesladet Moggi til italienske reportere etter 2-0-seieren.

Den pågående etterforskningen kan bli meget alvorlig for en av Europas aller største og mestvinnende fotballklubber. Dersom det blir dokumentert at Juventus har håndplukket dommere til sine kamper, kan de bli fratatt både årets og fjorårets serietittel. I tillegg kan de bli tvangsflyttet ned i Serie B.

Om det skjer, vil det ta lang tid å bygge opp igjen et noe frynsete rykte. Sannsynligvis blir det også spillerflukt. Men akkurat det ville ingen i Juventus-leiren snakke om i går. Inntil videre jubler de, også trener Fabio Capello. I går sikret han seg sitt syvende seriemesterskap som trener. Dermed er han mestvinnende i Italia sammen med trenerlegenden Giovanni Trapattoni.

— Jeg har kontrakt, jeg ønsker å bli, sa Capello, som i går opphevet en to måneder lang mediestreik.

Han mente også seriegullet var fortjent til tross for siste tids avsløringer.

— Vi har ledet i 76 serierunder på rad de to siste sesongene, derfor kan vi være stolte av det vi har gjort. Vi har vunnet den 29. tittelen, resten er bare ord. Iallfall inntil det finnes noe mer håndfast enn bare rykter, sa han.

Milan hadde en teoretisk mulighet til seriegull før gårsdagens avsluttende serierunde. Men da måtte de slå Roma hjemme, samtidig som Juventus tapte borte.

Hvis beskyldningene mot Juventus holder vann, kan serietittelen likevel havne i Milano - dersom ikke Berlusconi og hans Milan også har urent mel i posen. Da blir i så fall Inter mester.