På et styremøte torsdag kveld ble det konkludert med at Gaute Larsen er trener for Bryne også neste sesong. Men det skjedde ikke uten dramatikk. Nestleder Terje Aasen forlot møtet og trakk seg dermed med umiddelbar virkning, meldte Jærbladet tidligere fredag.

— Styret fikk ingen ferdigstilt evaluering å ta stilling til. Jeg opplever at Gaute Larsen ble fredet på et for tidlig tidspunkt – før vurderingsgrunnlaget var godt nok til å ta en gjennomtenkt beslutning. Og kanskje enda viktigere er det at klubben ikke har kontroll på spillerlogistikken. Bryne mangler fullstendig kurs når det gjelder spillere inn og ut. Daglig leder har vist at han ikke behersker dette, og at han trenger innspill fra flere enn trenerteamet. Her skulle sportslig utvalg, som ble vedtatt opprettet på forrige styremøte, komme inn og bidra. Men nå blir det plutselig ikke noe av dette utvalget likevel, sier Aasen til Aftenbladet.

Kritikk fra spillerne

Etter at Bryne til slutt berget plassen i førstedivisjon med minst mulig margin, lovet klubbens daglige leder Asle Tjøtta at det skulle gjennomføres en grundig evaluering for å finne ut hva som gikk galt på Jæren denne sesongen. Et sportslig utvalg skulle bidra i dette arbeidet.

— Det har vært et spill for galleriet. Det sportslige utvalget ble i praksis avviklet før det i det hele tatt kom på beina, sier Aasen

I evalueringssamtalene med spillerne etter sesongen skal det ifølge Aasen ha kommet betydelig kritikk mot trener Gaute Larsen. Spillerne skal blant annet ha vært kritiske til innhold og intensitet på treningene. Det var Alf-Ingve Berntsen og Alf-Inge Håland som ledet disse samtalene.

— Spillerne var innstilte på å fortsette med Larsen som trener, dersom de nødvendige endringene ble gjort, påpeker Aasen som understreker at han ikke hadde som mål å sparke treneren.

— Det jeg ønsket var en grundig evaluering før vi konkluderte den ene eller andre veien. Det har ikke skjedd, sier han.

Hever seg over

Styreleder i Bryne, Nils Steinsland.

Styreleder Nils Steinsland mener Terje Aasens utspill taler for seg selv.— Jeg har ikke lyst til å kommentere dette. Vi har fulgt de prosedyrene vi skal og tar denne debatten andre steder enn i avisen. At noen forsøker å kjøre en omkamp gjennom media, får stå for deres regning, sier Steinsland.