— Mye må og skal endres i klubben, men vi tror ikke ting ordner seg bare ved å bruke den lette løsningen og kaste treneren, sier styreleder Nils Steinsland til Aftenbladet like etter at møtet er over.

Fredag formiddag melder Jærbladet at avgjørelsen førte til at styrets nestleder, Terje Aasen, valgte å trekke seg fra styret midt under møtet.

Gaute Larsen har kontrakt ut 2016, men svake resultater i år og liten utvikling de tre siste sesongene, har ført til spekulasjoner om hans fremtid.

- Spillerne uttrykker tillit

Steinsland forteller at Bryne har brukt tiden etter siste seriekamp mot Bærum til å evaluere grundig og vurdere hva som må til for at laget skal heve seg sportslig. Nok en sesong i nedrykksstriden er naturligvis ikke ønskelig.

— Vi har vært gjennom enesamtaler med så vel spillere som trenere. En grundig rapport konkluderer med at det ikke handler om mistillit i noen retning, men rapporten forteller også at vi skal gjøre noen justeringer og muligens endre litt på oppgavene til enkelte. Vi vurderer også om vi skal sette ned et teknisk utvalg som et hjerte i klubben. Her skal alle de mest operative trenerne og lederne delta, sier styrelederen.

Han understreker at styret ikke blander seg borti sportslige vurderinger utover at det blir lagt økonomiske rammer.

- Vi utvikler og leverer spillere til høyere nivå

— Også denne sesongen har klubben vist at vi leverer spillere til høyere nivå, fire til eliteserien og én til Crystal Palace. Det tror jeg er et fortrinn når vi skal ha inn nye spillere. De ser at det er mulig å gå til et høyere nivå via Bryne.

- Du har tidligere sagt til Aftenbladet at laget trenger eldre spillere med erfaring. Dropper dere den tanken?

— Nei, vi sikter oss inn på mer rutine, men det hindrer ikke at vi fortsatt skal ha inn og satse på å utvikle unge spillere, både de som er i klubben allerede og nye.

Mye ved siden av det sportslige som må forbedres

Styrelederen legger ikke skjul på at det er mange flere ting enn det sportslige som må forbedres.

— I styret har vi tar vi vår del av ansvaret. Her er mye som må på plass både økonomisk og ikke minst anleggsmessig, sier Steinsland, men minner samtidig om at både klubben, medlemmene og supporterne av og til må innse at tross 44 år sammenhengende i en av de to øverste divisjonene i Norge, er det ingen selvfølge at en by med vel 11.000 innbyggere skal ha et fotballag på dette nivået.

Varsler sekssifret underskudd

— Vi skal være litt ydmyke alle i og rundt klubben, og Bryne FK trenger all støtten det er mulig å få for å opprettholde nivået, understreker Steinsland.

Han varsler at også 2015 vil gå ut med et regnskapsmessig underskudd over ett hundre tusen, men ikke i nærheten av fjorårets minus på 2,5 millioner kroner.

- Tar du fortsatt oppgaven som styreleder når det kommer til valg på generalforsamlingen i mars?

— Jeg er forespurt av valgkomiteen, men trenger litt betenkningstid. Jeg skulle gjerne ha levert videre en bedre tilstand med det økonomiske, med stadion og med det sportslige, svarer Nils Steinsland og kunne ikke signalisert mye tydeligere at han er innstilt på å fortsette.