— Terminlisten blir bare kortere og kortere, men jeg skulle ønske den ble lengre, sukker Start-trener Stig Inge Bjørnebye.

For tiende seriekamp på rad gikk sørlendingene av banen uten seier, og laget havnet samtidig under nedrykksstreken etter dagens runde. Nå gjenstår syv kamper av årets sesong.

- Doffen ute i seks uker

Bjørnebye etterlyser et mer fandenivoldsk Start-lag, og mener flere må brette opp ermene.

— Jeg er vant med at du må gi f¿ i utseendet etter hvert, sier den tidligere forsvarskjempen med flere sesonger i Premier League bak seg.

— Vi trenger flere "Doffen-"er, som går i krigen mer enn noe annet. Når vi mister han etter så kort tid, preger det oss litt, sier Bjørnebye.

Starts midtbaneterrier Kristofer Hæstad måtte ut etter bare ett kvarter med det som kan være et benbrudd. Om det dreier seg om et brist eller brudd må han belage seg på lang tid på sidelinjen.

— Vi skal undersøke om det er et brist eller brudd. Begge deler tar seks uker, sier Start-lege Aleksander Sandnes til fvn.no.

Strømstad skadet

Også Fredrik Strømstad sliter etter kampen, og kan komme til å gå glipp av de kommende landskampene.

- Han gikk på en overtråkk, men slutter seg til landslagssamlingen i morgen. Så får de ta en vurdering, tilføyer Start-lege Sandnes.

Bjørnebye mener laget tapte kampen på forsvarsfeil i første omgang. Vålerenga ledet 2-0 ved pause.

- Førsteomgangen var svak. Vi duellerer ikke tøft nok, men det kommer seg, sier Bjørnebye, som så sitt lag vinne 2-1 etter hvilen – i hvert fall et lite lyspunkt.

Og han fremhever tre spillere som han synes spesielt blødde for drakten de siste 45 minuttene; Ole Martin Årst, debutant Inge André Olsen og Bernt Hulsker.

— De er gutter som gikk i krigen.