Pierre Aubameyang og Marco Reus (2) scoret målene da Dortmund tok en klar seier i hjemmekampen mot Tottenham.

Tyskerne var klart best kampen gjennom og seieren var meget fortjent.

– Det er vanskelig å forklare, men vi hadde en dårlig dag og jeg er skuffet over hvordan vi spilte. Vi spilte ikke bra, og derfor tapte vi kampen, sa Spurs-manager Mauricio Pochettino til BT Sport.

Hvilte flere

Tottenham hvilte spillere som Harry Kane, Dele Alli, Kyle Walker, Erik Lamela og Moussa Dembélé, og erstatterne fikk det tøft mot de gulkledde fra Dortmund.

Aubameyang sendte hjemmelaget foran etter halvtimen da Tottenham mistet ballen i eget forsvar. Det utnyttet Dortmund til det fulle, og etter noen trekk sendte Marcel Schmelzer et perfekt innlegg til Aubameyang, som headet ballen pent i hjørnet.

1-0 sto seg til kvarteret etter pausen. Da ble en dødball stusset videre av Neven Subotic, og på bakre stolpe banket Reus inn kveldens annet mål for hjemmelaget.

Ti minutter senere satte Reus ballen vakkert i mål etter at ble spilt fri av Gonzalo Castro.

Håpløst utgangspunkt

Dortmund fortsatte å skape sjanser, og Tottenham var heldige som ikke røk på et enda større tap.

Lamela og Kane kom etter hvert inn fra benken, men duoen klarte ikke å hindre at Tottenham har et nærmest håpløst utgangspunkt før returen i London neste torsdag.

– Vi må kjempe i returoppgjøret neste uke. 0-3 er ikke et godt resultat, men vi må jobbe hardt og se hva som skjer neste torsdag. Det er første gang vi taper 3-0 denne sesongen, og vi må beholde roen og passe på at det ikke skjer igjen, sier Pochettino. (©NTB)