bil.jpg Foto: STÅLE WATTØ

Torsdag kveld ble Abderrazzaq Hamed-Allah solgt til den kinesiske klubben Guangzhou FC. Sven-Göran Eriksson er trener i klubben, og har selv engasjert seg sterkt for å få overgangen gjennom.

— Dette føles veldig bra. Alle parter er fornøyd med denne avtalen, sier styreleder i Ålesund Fotball AS, Bjarne Haagensen til smp.no.

Sven-Göran Eriksson.

I januar var AaFK og FC København i dialog over flere uker om et salg av marokkaneren. Selv om partene ikke var langt unna hverandre, var det ikke mulig å komme til enighet. Den gangen ble det spekulert på en overgangssum på rundt 25 millioner kroner, men nå skal det være snakk om et mye større beløp. Etter det Sunnmørsposten erfarer skal beløpet være på et sted mellom 30 og 35 millioner kroner.

-Jeg vil ikke si hvor mye penger det er snakk om, men det er mye mer enn det FCK ville gi, sier Haagensen.

AaFK satte ny overgangsrekord da 23-åringen fra Marokko ble kjøpt for 1 million euro, rundt 8 millioner kroner, i fjor. Avtalen var ikke mulig å gjennomføre uten hjelp fra investorer, noe som gjør at AaFK sitter igjen med 20 prosent av overgangssummen selv. Mesteparten av pengene går tilbake til investorene.Da Sunnmørsposten forsøkte å få en kommentar fra Hoff, var han svært lite snakkesalig.

-Jeg har ikke lyst til å si noe til deg, sa han tydelig irritert.

Hamed-Allah og hans rådgiver Mohammed Belmaachi ble sittende på kontoret til Hoff en stund. Da de kom ut derfra, var det ikke mye de ville si.— Vi kan snakke om dette senere. Vi kommer snart tilbake, sa Belmaachi før han og Hamed-Allah satte seg i bilen og kjørte fra Color Line stadion.

Uro

Torsdag skrev Sunnmørsposten om isfronten som har oppstått mellom Hamed-Allah og Michael Barrantes. Det skal være sistnevnte som er mest oppgitt over oppførselen til marokkaneren på treninger og i kamper. Men spillerne skal også være leie av costaricanerens negative oppførsel.Oppførselen kan bli oppfattet som misunnelse rettet mot Hamed-Allah, som tok klubben med storm og fått mye oppmerksomhet da han nesten ble toppscorer i eliteserien i fjor. AaFK håper at et salg kan føre til at Barrantes finner tilbake til humøret igjen.

Abderrazzaq Hamed-Allah snakker med sin rådgiver fredag. Foto: STÅLE WATTØ

Det er også klart at AaFK har kjøpt Hødd-spilleren Akeem Latifu, noe som betyr at prøvespilleren Youness Bellakhdar ikke får kontrakt etter treningsleiren i La Manga.