Etter at Marielle Hansen ikke klarte å sikre seg en OL-plass under Europakvalifiseringen i april, har hun en sjanse igjen, nemlig å kvalifisere seg under årets VM i Kasakhstan.

Bokseren må komme til semifinalen for å sikre seg OL-plass, og torsdag var det klart for første hinder på veien. Det klarte Hansen med glans, og vant 3–0 mot Julia Coroli fra Moldova. Med en god start på mesterskapet må Hansen vinne ytterlige tre kamper før OL-billetten er i boks.

— Håper det går bedre på lørdag

På tross av en relativt sikker seier kjente ikke Hansen seg helt i toppform før kampen.

— Det var godt å komme i gang, men jeg var litt tung i kroppen og trøtt i trynet i dag rett og slett. Det gikk jo fint, og jeg vant kampen, men jeg var litt tung i beina. Nå er det jo noen timer forskjell her nede, så vi skal tilpasse oss den nye klokken også. Men jeg håper det går bedre på lørdag, forteller Hansen.

– Men du vant jo klart?

— Jeg vant jo greit, men man er kanskje ikke alltid fornøyd med kampen selv om man vinner. Men sånn er det med boksing.

Landslagstrener Erik Bredler, mener Marielle er rutinert, men at motstanden på lørdag blir hakket tøffere enn den første kampen.

— Marielle var litt trøtt i dag, men hun vant alle runder på en komfortabel måte. Hun begynner å bli såpass rutinert nå og i en slik turnering som dette vil hun ikke slite seg for mye ut med tanke på at det er ny kamp allerede lørdag, så hun sparte litt på kreftene til den kommende kampen, forteller svensken.

Nord-Korea neste

Lørdag venter nemlig nordkoreanske Hyang Mi-ri. Det blir en ny, tøff motstand for bergensjenten som må vinne for å komme videre på veien mot OL-drømmen.

— Det er en dyktig utøver og er nok litt tøffere motstand enn det vi møtte i dag. Marielle må opp et nivå til fra denne kampen, forteller Bredler.

Nå blir det en godt trengt hviledag for Hansen, før hun er klar for ny kamp på lørdag.

— Nå blir det godt med en hviledag, så da handler det om å samle energi. Håper jeg har litt mer overskudd på lørdag. Jeg håper på det beste, men man må gjøre jobben, forteller Hansen.