— Dette hadde jeg ikke forventet før jeg dro. Jeg har aldri vært nærmere enn jeg er nå, sier Marielle Vermedal Hansen.

26-åringen slo armenske Anush Grigoryan 2–1 i den europeiske kandidatturneringen til OL onsdag, og er dermed klar for semifinalen i turneringen.

Kommer Hansen seg videre derfra, vil hun være klar for sommerens olympiske leker i Rio de Janeiro.

— Semifinalen vil bli den viktigste kampen i boksekarrieren min. Det hadde vært utrolig digg å få dra til OL. Ikke bare på mine egne vegne, men også for å sette norsk boksing på kartet. Vi er en liten nasjon, sier Hansen.

Møter regjerende mester

Men selv om det nå kun er én kamp mellom henne og en billett til Brasil, kan hun på ingen måte ta noen ting for gitt

Motstander i fredagens semifinale er nemlig Nicola Adams (33). Briten er regjerende olympisk mester i vektklassen, ettersom hun slo alle på hjemmebane i London i 2012.

Oppgaven kunne dermed knapt blitt vanskeligere for den tidligere kickbokseren fra Bergen.

— Jeg har møtt henne to ganger før – i 2010 og 2011 – og tapt begge gangene. Hun er nok favoritt, men samtidig er jeg blitt noen år eldre og har utviklet meg veldig. Hun er jo bare et menneske, så alt er mulig, sier Hansen.

Trener Hjalmar Styve tror også at styrkeforholdet mellom de to bokserne nå er jevnet mer ut.

— Marielle er blitt en mer erfaren bokser, og er bedre enn hun var for to-tre år siden. Samtidig kan Adams' karriere være på vei andre veien, sier Styve.

- Verdensklasse

Veteranen påpeker at Adams fortsatt er helt på toppen, og er en av de vanskeligste motstanderne Hansen kunne fått. Samtidig mener han at 26-åringen allerede i turneringen har bevist at hun ikke er langt unna det samme nivået.

— Armeneren hun slo nå er europamester for dem under 18, og en av dem man hadde trodd kunne klare å kvalifisere seg. Russeren er heller ingen hvem som helst, så Marielle har allerede dokumentert verdensklasse, sier Styve.

Dessverre er ikke verdensklasse godt nok. Nåløyet for å komme til OL er så trangt, at en i tillegg til å være i verdenstoppen er avhengig av en god dag i ringen.

— Jeg kunne sikkert nevnt ti andre nasjoner som kunne vært med i OL. Det er en verdensidrett, hvor det er trangt i toppen, sier Styve.

Skal bruke hviledagen godt

Derfor vil Hansen bruke tiden før semifinalen til å forberede seg optimalt. Først og fremst taktisk, men også fysisk og psykisk.

— Det er viktig å være helt restituert, så det gjelder å få en god hviledag. Samtidig blir det viktig å få tankene over på noe annet, for å bli kvitt presset som jeg føler på, sier Hansen, som kan bli Norges første OL-bokser siden Jørn Johnson i 1996. - Hva må til for at du skal vinne?

— Jeg må være mest aktiv i ringen og bokse smart. Og så må jeg tro på at det er mulig, sier "Mulle".

Selv med tap vil hun likevel ha en ekstra sjanse til å kvalifisere seg – VM som arrangeres i mai.

— Men det hadde vært deilig å bli ferdig med det nå, sier Hansen.