Magne Hoseth har lenge vært MFKs faste straffeeksekutør, men ettersom midtbanespilleren gikk av banen med skade, fikk Vegard Forren muligheten fra krittmerket.

Den muligheten forvaltet midtstopperen på en solid måte. Han tok fart og banket ballen utagbart opp i keeperens høyre kryss.

— Jeg følte meg sikker. Jeg har aldri bommet på et straffespark så lenge jeg har spilt elleverfotball, sier Forren til Rbnett.

Kald fisk

Midtstopperen vil ikke kommentere hvor mange straffespark han har tatt tidligere, men MFK-manager Ole Gunnar Solskjær hadde full tiltro til ham da dommeren pekte på krittmerket.

- Jeg vet ikke hvem Mark (Dempsey) har satt opp som andre straffeskytter, men så lenge Magne (Hoseth) er på banen så tar han dem. Jeg var trygg på Vegard i dag, og er sikker på at han ikke var nervøs, sier Solskjær.

I tillegg til at han scoret, leverte Vegard Forren en meget solid kamp i MFKs forsvar. Latviske Ventspils skapte ikke én sjanse i løpet av kampen, og med tre scoringer i motsatt ende har de blåhvite et strålende utgangspunkt foran neste ukes bortekamp.

— De gangene de angrep på vår halvdel var det stort sett ufarlig. Vi sto bra imot bak der, og var først på de ballene de sendte inn. Alt kan skje i fotballen, som man sier, men vi har et godt utgangspunkt foran bortekampen, sier Forren.

Drømmer

Midtstopperen vet at veien til et gruppespill er lang, men han drømmer om å høre Champions League-hymnen på høytaleranlegget på Aker Stadion.

- Det hadde vært magisk. Champions League er noe alle spillerne ser på, og det er en turnering vi alle drømmer om å spille i, sier Forren.

MFK-manager Ole Gunnar Solskjær mener laget har et glitrende utgangspunkt foran returkampen i Latvia, men han var frustrert over sjansesløsingen i 1. omgang.

- Sånt kan koste oss dyrt senere. Det er noe vi må bli bedre på, og som vi jobber med hele tiden, sier han.

Har ikke gitt opp

Returkampen avvikles i Ventspils førstkommende tirsdag. På onsdagens pressekonferanse fortalte treneren, Jurgis Pucinsks, at han fortsatt lever i håpet.

- Vi har fortsatt en sjanse til å gå videre. Alt kan skje i fotballen, sier han.

PS ! Ole Gunnar Solskjær regner både Magne Hoseth og Jo Inge Berget som uaktuelle til lørdagens kamp mot Viking. Jo Inge Berget var onsdag kveld til røntgenundersøkelse, som viste at det ikke dreide seg om brudd i foten.