Molde — Ventspils 3-0:

Molde sløste med sjansene i 1. omgang, men tre scoringer etter pause ga et komfortabelt utgangspunkt foran returoppgjøret tirsdag.

Davy Claude Angan rotet vekk mye før pause, men han satte inn to viktige scoringer i 2. omgang. Vegard Forren scoret på straffespark.

Seieren kan fort bli kostbar for Molde. Både Magne Hoseth og Jo Inge Berget måtte ut med skader, og kan fort måtte se flere kamper fra sidelinja.

Vi fulgte kampen her:

.

• Bra med folk på stadion.

• Lagene kommer på banen. Molde i sine blå CL-drakter - Ventspils i gult og blått. Magne Hoseth er kaptein for Molde, Smirnovs for Ventspils.

1. omgang

1 min: Kampen er i gang

3 min: Turkovs prøver seg, men Hovland er solid og rydder opp. Ventspils har ikke lagt seg bakpå fra start. Får corner.

4 min: Kjempesjanse for Molde! Gatt kommer helt gjennom på høyresiden på en kontring etter corneren. Istedenfor å skyte sjøl, gir han til Angan som ikke får stokket beina. Slike sjanser skal settes!

6 min: Ny kjempesjanse Molde. Rask overgang der Jo Inge Berget kommer seg fri. Men skuddet blir for løst og stryker like utenfor.

7 min: Kozlovs slipper gult kort når han er for seint inn i Forren. Får tilsnakk.

11 min: Lang løpeball mot Angan som starter riktig. Rekker akkurat ikke ballen før den går over sidelinja. Kunne blitt farlig.

15 min: Ballen mye på midtbanen nå. Få sjanser.

16 min: Moldesjanse! Gatt kommer på høyresiden slår inn - keeper slår til corner som ender i ingenting.

18 min: Molde har ikke klart å dominere kampen slik de gjerne ønsker. Men laget kommer til de farligste sjansene. Nå var det Gatt som nesten kom seg fri på høyresiden igjen - men en dårlig touch ga utspill fra keeper.

20 min: Saito kommer til langskudd for Ventspils - høyt over mål.

• 16 latviske fans på tribunen. Like mange vakter i gult som passer på dem.

23 min: Paulius stempler Magne Hoseth, dommeren gir en fordel som ikke er noen fordel, men gir riktig gult kort når ballen er ute av spill. Hoseth ligger nede.

• Ventspils har prestert såpass at dette langt fra blir noen walk over for Molde videre i Europa.

27 min: Molde får ny stor overgangsmulighet. Gatt ser ikke Moström som kommer på motsatt side og sender et innlegg som keeper plukker lett.

28 min: Igjen er det Gatt som er sentral. Framspillet mot Angan når bare nesten fram.

29 min: Molde kommer tre mot en på kjempeovergang. Angan velger å avslutte sjøl og skyter utenfor. Slikt er ikke lov på dette nivået. Gatt var helt fri til høyre

33 min: Flott Molde-angrep der Gatt og Linnes kombinerer på høyresiden. Innlegget går til Moström som ikke treffer i det hele tatt.

35 min: Kjempesjanse Molde igjen! Gatt gjør en fantastisk jobb på høyresiden, og det ender med at Magne Hoseth fyrer løs fra 14 meter. Ballen fyker i tverrliggeren og ned - men er ikke over linja, ifølge linjemann.

36 min: Kozlovs får gult kort etter stygg takling på midtbanen. Molde styrer nå.

38 min: Angan får gratissjanse etter forsvarsblunder. Skyter rett på keeper!

38 min: Angan kjemper til seg ballen på høyresiden. Får lagt inn, Berget hopper over og Eikrem skyter uten å treffe mål. Stor sjanse!

39 min: Molde fortsetter å trykke på. Moström kommer helt til linja på venstresida og slår hardt inn. Treffer ikke medspiller.

40 min: Magne Hoseth har fått en smell og hjelpes av banen. Ser ikke bra ut. Må gi seg og tar av seg kapteinsbindet. Duket for Berg Hestad.

41 min: Berg Hestad erstatter Hoseth.

42 min: Gatt prøver venstrebeinet etter et nytt raid. Ikke kraft - og skuddet triller inn til keeper.

44 min: Ventspils kommer til langskudd som streifer et moldebein. Bugge Pettersen hindrer corner.

45 min: Det legges til to minutter.

45+2 min: Pause på stillingen 0-0. ## 2.omgang

• Vi får meldinger om at streamingen fra kampen hakker en del for noen av seerne. Skyldes nok at veldiug mange er inne samtidig. Dette får vi ikke gjort noe med nå. Hvis det blir helt håpløst, anbefaler vi å høre på 1FM som sender direkte.

46 min: Ventspils tar avspark - vi er i gang igjen.

47 min: Paulius prøver seg med skudd fra 40 meter og skrått hold. Tyder på at de ikke har særlig tro på angrepsspillet sitt.

49 min: Litt rotete start på 2. omgang. Molde burde ha scoret på noen av kjempesjansene i 1. omgang. Nå kan det fort bli litt stress for å få et godt hjemmeresultat. Ventspils har ikke skapt noen verdens ting.

51 min: Daniel Berg Hestad felles 25 meter fra mål. Dommeren blåser selv om Gatt kommer seg helt fri på høyresiden.

52 min: 1-0 til Molde! Frisparket havner hos Berg Hestad som header. Ballen stoppes, men havner til slutt hos Angan som pirker ballen i mål fra kort hold!

55 min: Ventspils prøver seg. Får corner og nytt langskudd. Men Bugge Pettersen er sterk i mål.

56 min: Molde i angrep. Moströms skudd blokkeres til corner. Berget til skudd etter corneren, men også dette blokkeres.

58 min: Molde styrer kampen fullstendig nå. Det handler bare om å omsette sjansene

• 7428 billetter solgt til dagens kamp.

61 min: Molde framstår som et bedre lag enn Ventspils, men så lenge det bare står 1-0, lever håpet for Ventspils.

62 min: Farligste mulighet for latvierne i kampen: en hardt innlegg fra høyre heades utenfor.

63 min: Gult kort til Martinez som ikke flytter seg når Molde skal ta frispark.

64 min: Moström fyrer løs fra 18 meter - tre meter utenfor.

65 min: Martinez lever farlig etter gulkortet. Først prøver han å filme til seg frispark, deretter er han for seint inn i takling.

66 min: Moström går overende inne i feltet etter liten dytt. Må nøye seg med corner.

67 min: Gult kort til Kurakins etter for sein takling.

68 min: Farlig Moldesjanse. Ballen stusses etter frispark, men keeper slår unna. Molde får flere cornere og stanger mot Ventspils-målet.

73 min: Straffe til Molde. Jo Inge Berget felles. Gult til Timofejevs.

74 min: Bytte Molde: Moström ut - Chukwu inn.

74 min: 2-0. Vegard Forren setter straffesparket kontant i mål!

75 min: Timofejevs er hårfint unna rødt kort nå. Protesterer på opplagt Molde-frispark i farlig posisjon.

76 min: Eikrem bommer på frisparket. Ballen går høyt over.

• 2-0 er et suverent utgangspunkt for Molde. Nå er det viktigst å unngå baklengs - men Molde er så mye bedre akkurat nå at det fort blir flere scoringer.

77 min: Berget prøver å nå Angan med gjennomspill - ballen går for fort - til utspill.

78 min: Badyautdinov går ut - inn kommer Barinovs.

78 min: Vegard Forren får gult kort etter å ha meid ned en Ventspils-spiller.

79 min: I klynga på frisparket går Jo Inge Berget ned med skade. Vi så ikke hva som skjedde.

81 min: Berget ut på båre. Zlatko Tripic kommer inn for Molde.

• Kampen kan bli kostbar for Molde. Både Magne Hoseth og Jo Inge Berget har gått ut, og det kan fort bli peuse for dem begge.

83 min: 3-0! Davy Claude Angan gjør alt riktig når han spilles gjennom. Finter bort en forsvarer og setter ballen kontant i mål!

87 minutter: Molde får trampeklapp av hjemmepublikum. Har sikret seg et veldig godt utgangspunkt med 3-0. 88 min: Tripic skaffer Molde corner. Ender med at Rindarøy smeller ballen i stolpen på et herlig langskudd. Ny corner.

89 min: Chukwu til skudd - kjemperedning av keeper! Nå spiller Molde godt!

90 min: Angan gir til Chukwu som ikke kommer til avslutning.

90 min: Kampen er slutt - Molde har vunnet 3-0 - og har et suverent utgangspunkt for bortekampen.

Uendret fra start

Molde stilte dette laget fra start: Espen Bugge Pettersen - Martin Linnes, Even Hovland, Vegard Forren, Knut OIav Rindarøy - Magnus Eikrem, Magne Hoseth - Jo Inge Berget - Mattias Moström, Davy Claude Angan, Joshua Gatt.

Benken: Söderberg, Vatshaug, Hestad, Stamnestrø, Simonsen, Chukwu, Tripic.

Ventspils stilte denne startelleveren - også de stiller samme lag som i forrige seriekamp.:

Maksiks Uvarenko - Olegs Timofejevs, Vitalijs Smirnovs, Mikhail Badyautdinov, Antons Kurakins - Simonas Paulius, Igor Gilmanov - Yosuke Saito, Vladislavs Kozlovs, Danilis Turkovs - Frederico Martinez.