TRONDHEIM 20090503: RBKs Rade Prica (t.h.) Roar Strand og Vadim Demidov etter eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Fredrikstad på Lerkendal i Trondheim. Hjemmelaget vant 1-0.Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Foto: Scanpix

Espen Ruud, Per Ciljan Skjelbred og Vadim Demidov er nye navn siden forrige tropp. Ut har Morten Moldskred, Jon Inge Høiland og Tore Reginiussen gått.

Med andre ord er det ikke de store endringene fra Drillos tidligere uttak.

— Det er ikke mange endringer, men så er vi fornøyd med den gjengen vi har. Det er ingen spillere fra U21-landslaget med, men det var heller ikke aktuelt siden laget spiller en viktig EM-kvalifiseringskamp på samme tidspunkt. Derfor er ikke disse spillerne vurdert foran denne kampen , sier Drillo.

Vadim Demidov er eneste spiller som ikke har vært en del av Drillos landslagstropper ved tidligere anledninger. Drillo mener Rosenborg-stopperen kan gjøre nytte for seg på flere posisjoner på landslaget.

— Vi ser muligens mot en 4-5-1-formasjon i Sveits, og Demidov kan komme inn både i midtforsvaret og som en del av midtbanefemmeren, sier landslagssjefen.

- Møter et godt lag

Kampen spilles i Genève 14. november, og Drillo mener et møte med VM-klare sveitsere blir en fin utfordring for de norske spillerne. Sveits vant sin VM-kvalifiseringsgruppe foran VM i Sør Afrika med 21 poeng, like foran Hellas, Latvia og Israel.

LES OGSÅ: Fikk ingen tungvekter

- Det er i seg selv bra for landslaget å få en ekstra kamp i år. I tillegg er Sveits et godt lag som er direkte kvalifisert til VM i Sør-Afrika neste år, og som vil gi oss voksen motstand. Derfor er jeg veldig fornøyd med dette , sier Egil Olsen til forbundets hjemmesider.

Fotballforbundet jobbet en stund med å få til kamp 14. november, men Sveits ble ikke endelig klar før etter at de siste VM-kvalifiseringskampene var spilt – og det ble klart hvem som er klare for VM og hvem som må ut i omspill. Med 0-0 hjemme mot Israel i siste kamp vant sveitserne gruppen og kvalifiserte seg direkte.

14. november er også datoen for de første omspillskampene til VM.

Drillos utvalgte:

Målvakter:

Rune Almenning Jarstein (Rosenborg)

Jon Knudsen (Stabæk).

Utespillere:

Kjetil Wæhler (AaB)

Brede Hangeland (Fulham)

Vadim Demidov (Rosenborg)

Tom Høgli (Tromsø)

John Arne Riise (Roma)

Knut Olav Rindarøy (Molde)

Espen Ruud (OB)

Simen Brenne (Odd Grenland)

Daniel Braaten (Toulouse)

Christian Grindheim (Heerenveen)

Henning Hauger (Stabæk)

Kristofer Hæstad (Vålerenga)

Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg)

Morten Gamst Pedersen (Blackburn)

Bjørn Helge Riise (Fulham)

Erik Huseklepp (Brann)

John Carew (Aston Villa)