Dagen etter at A-landslaget spiller sesongens siste ubetydelige treningskamp mot Sveits, har U21-landslaget viktig EM-kvalifiseringskamp mot Serbia.

Tenåringene

I troppen til U21-trener Øystein Gåre finner vi noen av sesongens sensasjoner som Håvard Nordtveit, Mads Stokkelien, Marcus Pedersen eller Thomas Rogne.

— Det er sikkert et par-tre spillere i denne troppen som kunne vært aktuell i dette uttaket. Men på grunn av Serbia-kampen har vi rett og slett ikke vurdert disse spillerne , forteller Egil Drillo Olsen.

Han vil ikke ut med navn på hvilke av spillerne i U21-troppen som har vært nærmest en plass på laget. Men Drillo, hvis han får fortsette, mener at de som presterer i denne kampen for U21-laget vil ligge svært godt an når han eventuelt skal ta ut sin første tropp på nyåret.

- Spillere som presterer godt mot Serbia vil i være aktuell for landslaget neste år , sier Olsen.

Iversen ut, Demidov inn

Dermed har Egil Drillo Olsen tatt ut en landslagstropp med relativt få overraskelser.

Steffen Iversen er ute av laget, mens hans kompis i Rosenborg, Vadim Demidov, er med på landslaget igjen.

- Steffen har ikke prestert helt topp i det siste, mens Demidov har spilt jevnt bra , sier Drillo.

En annen seriemester, Per Ciljan Skjelbred, er også tilbake i landslagstroppen.

Droppet ferien

Med i troppen er også to spillere som dropper ferien for å være med Drillo til Genéve.

- Både Henning Hauger og Simen Brenne hadde billetter klare for å reise på ferie sammen med familie. De synes jo at det var litt leit å droppe ferien, men jeg setter pris på at de gjorde det , sier Drillo.

En mann kan få sin debut mot Sveits. Odense-spilleren Espen Ruud er tatt med i troppen. Den tidligere Odd-spilleren har gjort sine saker bra i Danmark denne sesongen og Drillo og assistent Ola Bye Rise har valgt å gi ham sjansen.