Basel-Molde 1-1 (sammenlagt 2-1):

Totalt utslitte Molde-spillere måtte se at mesterligaen glapp med aller minste margin.

Laget fikk en eventyrlig mulighet til å ta seg videre da Molde fikk straffespark på overtid — på stillingen 1-1. Vegard Forren ble redet ned i straffefeltet, og den russiske dommeren pekte på straffemerket.

Magne Hoseth, som aldri bommer på straffespark, gikk mot ballen og skulle sende Molde videre. Men straffesparket ble reddet av målvakten. Dermed ble det 1-1, og Basel gikk videre etter at de klarte 1-0 i Molde.

Molde kjempet fantastisk i Basel og ledet 1-0 etter at Jo Inge Berget scoret etter en drøy halvtime. Et kvarter før slutt utlignet Degen mot et slitent moldelag.

Når ikke straffesparket gikk inn, måtte Molde se at Chamipions League glapp. Nå venter ny mulighet i Europaligaen.

Magne Hoseth var utrøstelig etter den kostbare straffebommen.

Gikk hardt ut

Molde gikk hardt ut og presset Basel bakover på banen. Etter 10 minutter kom den første storsjansen. Mattias Moström ble spilt glimrende gjennom, men han klarte ikke overliste Yann Sommer i Basel-målet. Glimrende redning av keeper.

Moström kom til enda en kjempesjanse bare fem minutter seinere. Igjen spilles han vakkert fri etter godt angrepsspill, og helt gjennom setter han ballen centimetre utenfor mål.

Like etter ble Even Hovland sparket ned bakfra og måtte ut med skade. Midtstopperen ble båret ut med smerter i venstrefoten.

Dette ga en pause i Molde-dominansen, og Basel kom til et par brukbare sjanser. Men det var Molde som tok ledelsen. Etter 32 minutter kom scoringen. Jo Inge Berget, Daniel Chima Chukwu og Magne Simonsen stormet i angrep. Simonsen skjøt fra ca 20 meter. Keeper ga en ganske enkel retur, og bare Jo Inge Berget er våken. Han kaster seg fram og setter ballen kontant i mål.Molde fortsatte å styre kampen også etter scoringen, og Basel-spillerne måtte tåle pipekonsert til pause.

Ny skade

Molde åpnet 2. omgangen med ny skade i forsvaret. Knut Olav Rindarøy tråkket over etter 57 minutter og ble andre MFK-spiller som måtte ut på båre. Etter dette var Molde skikkelig på hæla. Basel kjørte kampen utover omgangen, men Molde holdt på å gjøre 2-0 når Berget kom gjennom. De største sjansene var det imidlertid Basel som hadde..

Molde hadde småskader på mange spillere. Et tett kampprogram har tydelig slitt på spillerne. Magnus Wolff Eikrem begynte å slite på midten, og Magnus Stamnestrø fikk muligheten.

Med et slitent Molde-lag kjempet som løver for å unngå baklengs. Et kvarter før slutt sprakk det. David Degen kom seg fri inne i feltet etter et innlegg fra høyre, og han gjorde ingen feil. Dermed 1-1 - og Molde måtte begynne å jakte scoring igjen.

Det var imidlertid Basel som var nærmest 2-1. Magne Simonsen ble overspilt på venstrebacken etter 80 minutter, men en kjemperedning av Bugge Pettersen sørget for fortsatt spenning.

Molde fikk noen halvsjanser på en corner og når Jo Inge Berget nesten får kontroll etter frispilling fra Stamnestrø.

I stolpen

Hele Molde ropte på straffespark etter 85 minutter da Chima Chukwu var nesten helt gjennom. Dommeren mente stopperen taklet på ball, og det ble ingenting ut av situasjonen.

Vegard Forren ble felt etter at klokka hadde passert 90 minutter, og Magne Hoseth fikk en eventyrlig mulighet til å sende Molde mot mesterligaen. Men han bommet på straffesparket. Skuddet gikk rett på målvakten!