Molde-spilleren var langt nede etter å ha bommet på en avgjørende straffe i sluttminuttene mot FC Basel i gårsdagens Champions League-kvalik. Hoseth datt ned på kne og gråt etter straffemissen, men i pressesonen etter kampen hadde humøret løftet seg nok til at han kunne fleipe litt om tårene.

Jeg tenkte at jeg ikke kunne grine på fjernsyn. "Herregud så lite mandig", men så blir jeg vel kalt "Magne Mascara" for en grunn også, så jeg klarte ikke holde tilbake, hehe. For da kom tankene om konsekvensene og hvor mye det betyr for spillere og klubben og sponsorer og miljøet rundt. Da kom det mange tårer og da klarer en ikke stoppe det. Det verste er sviket en føler for lagkameratene , sa Hoseth etter kampen.

- Tøft nå

I intervjuet, som du kan lese i sin helhet her , fortalte Hoseth om hva han tenkte da han tok straffen, hvor tungt han tok det, men også at han var glad. Glad for at det var nettopp han som bommet og ingen andre på laget. På spørsmålet om hvorfor svarte Hoseth:

— Fordi jeg har ballasten til å reise meg igjen og spille en kanonkamp mot Aalesund. Jeg har hatt noen tøffe trøkker og tror dette bare gjør meg enda sterkere. Det er tøft nå, og det blir tøft i natt når jeg begynner å tenke på alle konsekvensene, men i morgen er det full fokus på AaFK.

- Stolt

Scenene etter straffemissen og uttalelsene i media i etterkant, ser ut til å ha varmet Molde-supporterne og flere. Støtteerklæringer og trøstemeldinger har haglet i sosiale medier som Facebook og Twitter.

Intervjuet etter kampen har blitt delt på Facebook og flere har lagt igjen meldinger:

" Magne er fortsatt helt!! Har mer ryggrad en 97% av alle i Tl! "

" Stolt ja... For en spiller, for en mann og ikke minst, for et menneske. Han spiller for Molde og er stoooor...:-):-):-) "

På Twitter har også Molde-spillerne støttet lagkameraten.

" Det var våran kväll, men endå inte. Sjukt konstig känsla! Men vi kommer tillbaka. Va så säkra! Vinner tillsammans, förlorar tillsammans ", skrev Mattias Moström.

"Magne Hoseth er en stor mann! Jævlig stolt av han. Krever MOT og bollocks for å ta straffe foran flere tusen psycho Basel fans!", skriver Magne Simonsen.

"Støtt ham, Molde!"

Men støtten kommer ikke bare fra Molde-spillerne på Twitter heller. Her har det kommet et utallig antall meldinger, men for å velge ut noen få:

"Han er en av veldig få som har gjort nok for klubben til å ta en slik bom", av @JanRagnvald.

" Magne Hoseth står rakrygget og svarer godt etter kampen. #respekt" , fra @vegoli.

"Imponert av Hoseth som svarer på alt av spørsmål og spøker med seg selv etter den kostbare missen", skriver @oysteinfr.

Tidligere Molde-spiller Freddy dos Santos kjenner seg igjen i Hoseths situasjon og kommer en oppfordring til Molde-supporterne:

" Takk for alle mentions i forbindelse med Magnes straffebom. Ja, jeg bomma og en gang i tiden. Støtt ham, Molde! "

- Takk

Hovedpersonen har selv brukt Twitter til å takke for støtten.

— Vil si takk for den støtte e har fått på Facebook og på Twitter, og ikkje minst all støtte e fikk fra spillere, trenere og støtteapparatet i går! skrev Hoseth på sin Twitter-profil torsdag ettermiddag.

Nestekjærligheten og empatien leve i beste velgående! Tusen takk!! D blir aldri glemt!!