Tottenhams sesong har ikke gått helt etter oppskriften. Fjerdeplass i Premier League, og dermed en plass i Mesterligaen har vært målet, men London-klubben gikk på noen stygge tap før jul, og André Villas-Boas måtte gå som manager.

Erstatter Tim Sherwood har ikke lyktes i å løfte laget opp til den forjettede fjerdeplassen, og Sherwood ryktes å være ferdig i managerstolen til sommeren.

Tottenham har ligget på en sjetteplass de siste ukene. Arsenal har, tradisjonen tro, hatt et forsprang på erkerivalen gjennom hele sesongen og ser ut til å ta den siste mesterligaplassen nok en gang.

Sjelden Rose-scoring

Tross skuffende resultater mot topplagene, har Tottenham som regel gjort jobben mot motstandere lenger ned på tabellen. Så også borte mot Stoke lørdag ettermiddag.

Selv om hjemmelaget var førende i store deler av kampen, var Danny Roses scoring nok til å sikre tre poeng for Tottenham på en av de vanskeligste bortearenaene i Premier League.

Venstreback Rose, en av de minste spillerne på banen, stanget ballen i mål etter en drøy halvtime etter fint forarbeid av Emmanuel Adebayor. Stoke kom til enkelte muligheter før pause, men Tottenham-forsvaret og keeper Hugo Lloris hadde god kontroll.

Sendt av banen

Fem minutter etter pause økte bortelaget mulighetene sine for seier, da Ryan Shawcross fikk se det røde kortet etter å ha taklet målscorer Rose. Det var Shawcross' andre gule i kampen, og dommer André Marriner sendte Stoke-kapteinen i dusjen med nesten en omgang igjen å spille.

Tottenham fikk et par gode mulligheter like etter utvisningen, men deretter tilrev hjemmelaget seg overtaket i kampen. Med en mann mindre på banen førte Stoke spillet og la kraftig press på gjestene, dog uten å få uttelling.

Målscorer Danny Rose var innblandet i en kontroversiell situasjon midt i omgangen, da han ble taklet knallhardt av hjemmelagets Geoff Cameron. Tottenham-backen reagerte med å dytte Stoke-spilleren, og var heldig som ikke fikk mer enn gult kort i den situasjonen. Rose ble byttet ut av manager Sherwood like etterpå.

Stoke-sjanser

Stoke så ut til å nærme seg et mål i denne fasen av kampen. Hjemmelaget ropte på straffe fem minutter før full tid etter at Michael Dawson taklet for hardt. Like etter skjøt Steven Nzonzi skjøt knallhardt fra langt hold, men Spurs-keeper Lloris reddet.

I den andre enden kunne Paulinho ha lagt på til 0-2 på overtid, men flere mål ble det ikke. Stoke ligger dermed på en tiendeplass, uten mer å spille for denne sesongen.

Sherwood hyller spillerne

Tottenham ligger fortsatt på sjetteplass, men tok innpå Everton, som tapte mot Southampton tidligere lørdag. Forspranget til Manchester United, som møter Norwich senere lørdag, er nå på ni poeng.

— Dette er et tøft sted å komme til. Stoke har bare tapt tre hjemmekamper, og de har slått noen av storklubbene, så vi er henrykte over seieren, sier Tim Sherwood til Sky Sports.

Spurs-sjefen hyllet spillerne etter borteseieren.

— På dette tidspunktet av sesongen handler det om å sikre poeng. Spillet er ikke alltid det beste, og noen ganger må man virkelig jobbe for hverandre. De så ikke ut til å ha pakket sandalene og solbrillene for å dra på ferie i dag, smilte Sherwood.

Shelveys kjempescoring

Jonjo Shelvey leverte en kandidat til årets mål da Swansea trygget plassen i eliteserien med 4-1-seier over Aston Villa lørdag.

Den tidligere Liverpool-spilleren overlistet gjestekeeper Brad Guzan med et volleyskudd fra 40 meters hold og ga sitt lag ledelsen 2-1. Inspirert av drømmemålet dominerte Swansea annen omgang, og Pablo Hernandez økte ledelsen før tomålsscorer Wilfried Bony satte punktum med et straffespark på overtid.

SUPERSCORING: Swanseas midtbanespiller Jonjo Shelvey feirer. Foto: REUTERS/Rebecca Naden/NTB scanpix

Bony scoret kampens første mål, men Gabriel Agbonlahor utlignet da brøt gjestenes måltørke som hadde vart i tre timer og 42 minutter.Swansea klatret til 12.-plass og har så godt som sikret ny kontrakt i eliteserien. For Aston Villa er situasjonen annerledes. Laget har bare fire andre bak seg på tabellen og må jakte videre på poeng som kan sikre fortsatt eliteseriestatus.

West Bromwich Albion passerte naboen på tabellen takket være sin 1-0-seier over West Ham lørdag. Saido Berahino scoret kampens eneste mål og ga WBA den første seieren på hjemmebane siden Pepe Mel overtok som manager etter Steve Clarke i januar.