Fredag møtes Romania og Norge til semifinale i VM. Rumenerne har ikke slått Norge siden 2000: Nå håper rumenske medier at seieren endelig kommer.

«Presset vil ligge på Norge»

Begge lagene har lagt tøffe kvartfinaler bak seg. Romania måtte ha ekstraomganger for å slå vertsnasjonen Danmark, mens Norge vant med et mål over Montenegro, Til avisen Gazeta Sporturilor sier presidenten i det rumenske håndballforbundet, Alexandru Dedu, at det rumenske laget viser både psykisk og taktisk styrke.

Frykter IHF vil bli det nye FIFA:

— Vi skal ikke glemme at vi har eliminert både verdensmester Brasil og vertsnasjonen Danmark. Jentene har vist at de er i stand til å kjempe mot hvem som helst og vinne mot et hvilket som helst lag i verden, sier han til avisen.

Presidenten legger presset på Norge før kveldens kamp.

— Vi har ikke vunnet mot Norge på 15 år. I gruppespillet skjedde det gode ting. Selv om vi tapte, bekreftet vi en stigende tendens, og det ble tydelig at vi er et svært solid lag. Jeg tror at presset vil ligge på Norge i semifinalen.

For tynn benk

Til tv-stasjonen Dolce Sport gir tidligere kommentator og håndballspiller Cristian Gatu følgende analyse:

«Det er som om Romania ikke viste hva de var gode for i de tre kampene de tapte i gruppespillet. Det har virket som om jentene har spart på kreftene og først nå har begynt å spille håndball. Det venter oss en like krevende kamp mot Norge, og hvorfor ikke - en like rungende seier. Vårt problem er benken. Den er i tynneste laget», sier han til Dolce Sport.