NORGE — FRANKRIKE 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

STAVANGER (Aftenbladet): Turneringen med Norge, Danmark, Frankrike og Ungarn fortsatte fredag.

Med Frankrike som motstander tok Norge ledelsen med 3. rekken og Robin Dahlstrøm allerede etter snaue to minutter i DNB Arena. Dennis Sveum spilte opp bakfra, men situasjonen så ut til å bli stoppet.

Dahlstrøm stjal imidlertid pucken fra det franske laget og satte full fart mot mål.

Alene med keeper vippet han pucken opp i krysset til venstre for Frankrikes keeper og 1-0 til Norge. En pangstart foran et større publikum enn de 700 som møtte fram da Norge spilte torsdag.

SJEF: Roy Johansen under landskampen i hockey mellom Norge og Frankrike i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Oilers var representert med Kristian Forsberg (syk torsdag), Mathias Trettenes, Tommy Kristiansen, Mats Larsen Mostue og Dennis Sveum som scoret sitt første landslagsmål mot Ungarn torsdag.Oppgjøret var snaue ni minutter gammelt da Frankrike skapte balanse og scoret sitt første mål i turneringen. Jordann Perret styrte et skudd i mål bak Steffen Søberg, Norges keeper.

Frankrike overtok initiativet siste halvdel av perioden og virket mer på hugget enn Norge, men ingen av lagene viste fram særlig god hockey. Det sto 1-1 da lagene gikk til 1. pause.

— Vi må bli tøffere ute på isen, sa Tommy Kristiansen på vei til garderoben.

2. periode

Tøffere ble det i en fysisk periode med mange utvisninger. Oilers-spilleren Mats Mostue fikk en kjempestart.

Fem minutter ut i midtperioden etablerte Norge seg rundt Frankrikes mål i overtall.

Mostue knallet til fra distanse. Pucken suste inn i mål til 2-1-ledelse for Norge. Dermed ble han den tredje Oilers-spilleren som scoret i turneringen, Mathias Trettenes scoret mot Ungarn torsdag.

Midtveis i perioden fikk Frankrike flere gode muligheter i overtall, men Norge holdt stand.

Mats Mostue fikk en eventyrlig mulighet til å sette sitt andre og gi Norge 3-1 etter 37 minutter, men maktet ikke å sette pucken i mål på blankt hold foran den franske keeperen.

Perioden endte 1-0 til Norge og ledelse 2-1 før de siste 20 minuttene.

3. periode

Norge kom for sent på isen til 3. periode og fikk dermed to minutters utvisning. Frankrike klarte ikke å utnytte muligheten.

Etter en jevn åpning presset Norge kraftig på i overtall snaut midtveis i siste periode.

Dennis Sveum var igjen sentral da Norge bygde opp angrepet i overtall. Det endte med at Nicolai Bryhnisveen fyrte av, men skuddet ble reddet. Returen satte Alexander Reichenberg i mål til 3-1. Frankrike svarte kjapt. Nicolas Ritz utnyttet et åpent og feilplassert norsk forsvar da han fikk all verdens tid til å redusere til 2-3 etter 49 minutter.

Norge viste imidlertid ingen tegn til nerver eller planer om å ri seieren i land. Sju minutter før slutt ble Lørenskogs Robin Dahlstrøm spilt fri. Han prikket skuddet elegant inn bak den franske keeperen til 4-2. Tre minutter før slutt fikk Dennis Sveum en takling som sendte ham inn i vantet med hodet først. Sveum ble liggende uten å bevege seg på isen, men kom seg etter hvert til hektene. Synderen, Jordan Perrett, ble sendt i dusjen.

Kampen ebbet ut med 4-2. Norge slo som kjent Ungarn 4-0 i torsdagens kamp, mens Frankrike tapte hele 0-6 for Danmark. Tidligere fredag slo Danmark Ungarn på straffeslag etter uavgjort 1-1 ved full tid.

Norge spiller sin siste kamp i turneringen lørdag. Motstander er Danmark i DNB Arena. Oppgjøret blir en finale i Meca Hockey Games som turneringen heter.