Norge-Ungarn 4-0

Et svekket Norge mot B-lagene til Ungarn, Frankrike og Danmark. Høres det ut som oppskriften på en god hockeyhelg?

Det er ikke sikkert du har fått det med deg, men det norske landslaget i ishockey spiller turnering i DNB Arena denne helgen. Motstanderne er Ungarn, Frankrike og Danmark.

De av dere som allerede visste dette er trolig over middels interesserte i ishockey og trenger verken publisitet eller reklame for å holde dere oppdatert på det norske landslaget. Hockeyforbundet valgte nemlig å droppe alt som heter markedsføring i forkant av helgens turnering.

Derfor var det kanskje ikke så rart at bare rundt 700 tilskuere møtte opp for å se Norge rundspille stakkars Ungarn torsdag kveld. Med 3500 tommer seter ble det satt ny rekord med god margin. Aldri har færre tilskuere vært innenfor dørene for å se en landskamp på seniornivå i DNB Arena. Selv med billetter til gi-bort-pris er interessen for helgens turnering rekordlav.

Uinteressant

Resultatene betyr ikke noe. Flere av de beste spillerne er ikke med. Motstanderne er kjedelige. Ifølge de ungarske journalistene på pressetribunen – som for øvrig var flere enn de norske – kom Ungarn til Stavanger uten sine ti beste spillere. På det norske laget som spilte gårsdagens kamp manglet det elleve mann fra troppen som spilte VM i mai. Blant dem Patrick Thoresen, Ole-Kristian Tollefsen og Jonas Holøs.

De siste ukene har forfallene ramlet inn for landslagssjef Roy Johansen. Kanskje er det ikke bare publikum som er leie av å bruke en sjelden frihelg til treningskamper mot Frankrike og Ungarn i starten av en hard hockeysesong med seks måneder igjen til VM?

Nu vel. En plass må landslagssesongen starte, og i går gjorde det ingenting at flere av våre beste spillere manglet. Mot en hjelpeløs motstander som presterte ett skudd på mål i første periode og bare skapte sjanser da Norge valgte å gi dem bort, benyttet i hvert fall Mathias Trettenes og Dennis Sveum sjansen til å vise seg frem. Med hver sin scoring bidro de to Oilers-spillerne til at Norge vant uten å anstrenge seg mot meget svake ungarere.

— Det ble ganske enkelt, dette. Det optimale ville vært å møte bedre motstand, men samtidig er det greit å starte med seier, sier Aleksander Bonsaksen.

— Det ble nok like lett som det så ut som fra tribunen, ja. Når det er så stor forskjell på lagene er det vanskelig å holde konsentrasjonen i 60 minutter, fortsetter Dennis Sveum.

Veien videre

Lite tyder på at Norge møter bedre motstand i Frankrike fredag kveld. Det franske laget åpnet helgens turnering med å tape 0-6 mot Danmark og skal være ganske overkommelige. Trolig må Norge vente til lørdag og kampen mot danskene for å få en skikkelig gjennomkjøring.

Så er det selvfølgelig lov til å håpe at det norske laget får inspirasjon i å rundspille lag som Ungarn og Frankrike.

Fra tribunen gjør de det neppe.