LERKENDAL (adressa.no): Rosenborg hadde fått kampen inn i sitt spor etter Alexander Søderlunds sterke scoring etter 27 minutter.

Da visste de at ungarske Debrecen trengte tre mål, og dermed kunne hjemmelaget slippe ned skuldrene en smule.

— Vanvittig god tid

Kanskje var det den vissheten som gjorde at kaptein Mike Jensen viste stor ro fem minutter før pause. Jonas Svensson hadde tatt seg rundt på høyresiden, og la flatt ut i feltet retning Tobias Mikkelsen. Vingen nådde ikke frem, og ballen gikk helt ut til Jensen som sto og ventet utenfor hjørnet av sekstenmeteren.

foto
Mike Jensen hamret inn 2-0-målet. Foto: Ole Martin Wold

Kapteinen tok ballen med seg noen meter – før han skrudde ballen lekkert i hjørnet bak keeper Istvan Verpecz.— Jeg hadde så vanvittig mye tid, og god mulighet til å både kikke opp og ta ballen med meg. Så traff jeg selvfølgelig også godt, sier Jensen selv om scoringen.

- Kjente du med én gang at det ville bli farlig?

— Ja, det kunne jeg godt merke. Den slår så mye i luften at det er litt tilfeldig om den går inn eller like utenfor, men jeg merket med en gang at dette skuddet var godt, sier indreløperen.

Var aldri stresset

Debrecen reduserte til 1-2 like før pause, og det kunne gitt blod på tann. Men da Peter Maté ble utvist like etter pause gikk luften fullstendig ut av bortelagsballongen.

— Etter det røde kortet gir de helt opp og gidder ikke spille mer. Det er selvfølgelig fint for oss, for da kunne vi hvile litt og tok ned tempoet litt. Det var ok, sier Jensen.

Og kalte Rosenborg-innsatsen for kontrollert og disiplinert.

— Vi var fokuserte hele kampen, og det var ikke et eneste tidspunkt der vi hadde problemer eller ble stresset. Vi hadde full kontroll hele kampen, og er veldig tilfreds med det, sier RBK-kapteinen, som fikk se Matthias Vilhjalmsson legge på til 3-1 på tampen av kampen.

— Det var godt å se, selvfølgelig, men jeg var hele tiden rimelig sikker på at vi ville gå videre, sier han.

RBKs motstander i den fjerde kvalikrunden trekkes fredag klokken 1300.