RBK – Debrecen 3-1 (6-3 sammenlagt)

TRONDHEIM (adressa.no): Alexander Søderlund hang over Lerkendal-matta og stanget RBK i ledelsen da det trengtes som mest etter en rufsete åpning.

Mike Jensen tok seg tid, kikket opp og rappet til ballen fra 17 meters hold med adresse høyre vinkel.

Dermed er Rosenborg klare for playoffrunden til Europaligaen. Etter nok en solid prestasjon under Kåre Ingebrigtsens ledelse.

Skummelt første kvarter

For det var ikke noe dårlig ungarsk lag som gjestet Lerkendal, innbitte på en tidlig scoring etter 2-3-tapet for en uke siden. Og Rosenborg var da også heldige som ikke havnet under det første kvarteret:

Etter syv minutter var venstrekanten Ibrahim Sidibe kliss alene med keeper Andre Hansen etter en fin opprulling. Men som skutt ut av en kanon kastet Jonas Svensson seg i situasjonen mot en nølende Sidibe – og avverget baklengs.

foto
Rosenborg jubler her etter Mike Jensens (til høyre) 2-0-mål. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

To minutter senere kunne gjestene scoret igjen, da Johan Lædre Bjørdal og Holmar Eyjolfsson begge sov i midtforsvaret, og ble reddet av en sløv Geoffrey Castillon-avslutning.Og som ikke det var nok: Tre Debrecen-spillere sto i kø for å score etter et frispark i det 12. minutt. Men alle kom for seint på innlegget, og de snaue 13 000 på tribunen kunne senke skuldrene etter at ballen hadde feid gjennom feltet.

Helland og Midtsjø serverte

Så våknet RBK: I det 18. minutt skled Jonas Svensson seg gjennom hele 16-meteren, men skuddet ble godt avverget. Syv minnutter senere headet Alexander Søderlund rett over, før han altså hang og hang etter et Pål Andre Helland-innlegg etter 25 minutter. Og sørget for 1-0. Rett etter skjøt samme mann over da Helland igjen hadde servert, før altså Jensen mottok ballen på 17-18-meter etter en opprulling signert Fredrik Midtsjø. Og nærmest punkterte kampen med drømmescoringen helt oppe i vinkelen.

Dermed måtte Debrecen ha tre – 3— mål, for i det hele tatt å få ekstraomganger.

Noe ungarerne aldri klarte, selv om skremmeskuddet kom ubehagelig tidlig for Bruttern og co. Etter 43 minutter fikk nemlig Castillon igjen tid i 16-meteren, og dundret ballen over hodet på Hansen og i nettaket. 2-1 til pause.

Mot ti mann i 43 minutter

Samtidig: Bruttern kunne senke skuldrene igjen bare to minutter inn i 2. omgang. Da Peter Mate felte Pål Andre Helland dro han nemlig samtidig på seg sitt andre gule kort for kvelden – og dermed dusjen.

Resten av kvelden ble på mange måter en transport. Norbert Balogh skjøt løst utenfor etter 55 minutter, og sørget med det for Debrecens største sjanse de siste 45. Mens RBK-erne tidvis spilte power-play på ungarsk halvdel, og egentlig bestemte selv hvor mye det skulle bli.

Etter timen burde Holmar Eyjolfsson økt etter et «ferdigscora» innlegg fra Helland – men headet utenfor. Og Fredik Midtsjøs frekke forsøk med hælen midtveis i omgangen kunne lik gjerne gått i nettet som rett utenfor.

Uten at det spiller noen som helst rolle. For da den "faste" gjengen ikke traff etter pause, dukket innbytter og Lerkendal-debutant Matthias Vilhjalmsson opp fem minutter før slutt og stanget inn 3-1 for åpent mål.

Nå venter playoffrunden til Europaligaen.

PS! Trekningen kan du følge direkte på adressa.no klokken 13 fredag.