Malmö-trener Åge Hareides måtte se spillerne sine gå målløse av banen i sesongens andre ligakamp. Torsdagens hjemmeoppgjør mot AIK endte 0-0. Malmö innledet sesongen med 4-1-seier over Sundsvall og har dermed fire poeng etter to serieomganger. Det gir fjerdeplass på tabellen så langt for den regjerende ligamesteren.

– Jeg er overhodet ikke fornøyd med vår kollektive innsats. Vi skapte mest hjørnespark og det gir ingen poeng i fotball, sa Åge Hareide etter kampen.

– AIK var godt organisert. Det var vanskelig å finne rom som vi normalt gjør. Det så tungt ut. Kanskje har det med naturgresset å gjøre, for vi har spilt mest på kunstgress, tilføyde han.

DUELL: AIKs Johan Blomberg og Malmös Tobias Sana. Foto: Digitalsport

Eikrem-sjanse

Magnus Wolff Eikrem spilte hele torsdagens kamp for Malmö og var nær ved å bli matchvinner på et frispark i andre omgang. AIK-keeper Patrik Carlgren vartet opp med en strålende redning.

I sluttminuttene kunne tidligere Stabæk-spiss Fredrik Brustad avgjort kampen for AIK. Først headet han rett utenfor og deretter utnyttet han nesten en kommunikasjonssvikt i hjemmelagets forsvar.

Brustad og Malmö-spiss Jo Inge Berget ble begge byttet ut på overtid.

Ett poeng for Djurgården

I Göteborg spilte Daniel Berntsen og Kenneth Høie hele kampen da Djurgården tok ett poeng i bortekampen mot Häcken torsdag. Nyasha Mushekwi ordnet 1-0 til gjestene 13 minutter ut i andre omgang, før Rene Muzola Makondele reddet ett poeng for Häcken fire minutter senere.

For Snorre Krogsgård og hans lagkamerater i Halmstad ble det en helsvart aften hjemme på Örjans Vall. IFK Norrköping var best i det meste, men tok riktignok ikke ledelsen før minuttet gjensto av første omgang. Da ordnet Filip Dagerstaal 1-0. Tidligere Odd-spiller Krogsgård startet kampen på benken, men fikk sjansen som innbytter 11 minutter ut i andre omgang. Seks minutter senere måtte han se Emir Kurjovic doble ledelsen for gjestene. Samme Kurjovic fastsatte sluttresultatet til 3-0 fra straffemerket kvarteret før full tid. Dermed må Halmstad-trener Jan Jönsson innse at laget hans er poengløs tabelljumbo etter to serierunder i svensk fotball.

Målgivende av Gerson

Langt bedre gikk det for halvt norske Lars Christian Krogh Gerson og GIF Sundsvall. Johan Eklund, Joakim Nilsson og Pa Amat Dibba scoret hver sin gang og ordnet 3-2-seier borte mot Åtvidaberg. Krogh Gerson slo den målgivende pasningen til ett av målene. Sundsvall tok dermed sesongens første seier.

Gefle er serieleder i Allsvenskan etter to serieomganger. Gävle-klubben har åpnet sesongen med to strake seirer. Det samme har Thomas Rogne og IFK Göteborg.