Thomas Rogne og hans lagkamerater i IFK Göteborg har innledet årets allsvenske fotballsesong på best mulige måte. Onsdag ble det 2-0-seier over Örebro.

Rogne spilte hele kampen som midtstopper og fikk se at forsvarskollega Emil Salomonsson scoret kampens første mål etter en drøy halvtime. Danske Lasse Vibe gjorde mål på bestilling for IFK forrige sesong og er i gang også i år. Spissen sto bak 2-0-målet i andre omgang.

Dermed står IFK Göteborg med seks poeng etter to spilte kamper i årets sesong.

Det samme gjør Gefle, som er serieleder når halvparten av lagene er gjennom de to første serierundene. Onsdag slo Gävle-klubben Kalmar 2-0 etter scoringer av Johan Oremo. Sistnevnte gjorde for øvrig sitt 34. og 35. allsvenske mål i Gefle-drakten, hvilket gjør han til klubbens mestscorende spiller gjennom tidende. Den gamle rekorden tilhørte Brann-spiller Jakob Orlov.

Henning Hauger spilte hele kampen da Elfsborg måtte nøye seg med 1-1 på eget gress mot nyopprykkede Hammarby onsdag. Mats Solheim og Lars Sætra spilte hele kampen for gjestene, mens Fredrik Torsteinbø og Lars Fuhre kom inn som innbyttere i andre omgang. Jan Gunnar Solli var ubenyttet reserve.