Manchester City — Sunderland 2-1:

Pep Guardiola er en av hovedattraksjonene i Premier League denne sesongen. Spanjolen ble Manchester City trener foran sesongen, og er spådd å lede laget til en medaljeplass.

I dag fikk han en drømmestart mot David Moyes' Sunderland, men det var et selvmål som måtte til. Paddy McNair ble syndebukken for Sunderland da han satte ballen i eget nett snaue fem minutter før slutt.

— Vi fortjente definitivt denne seieren. De første kampene er alltid vanskelige. Vi snakket om at vi måtte jobbe som et lag, og vi gjorde det. Noen ganger er du litt heldig, sier Guardiola i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Straffescoring

Guardiola startet med å overraske allerede før kampstart da han vraket Citys normalt soleklare førstevalg i mål. Joe Hart måtte se oppgjøret fra benken da argentinske Wilfredo Caballero fikk sjansen fra start.

— Det var en overraskelse for meg. Jeg prøvde bare å nyte det i dag, sier Caballero selv etter kampen.

Og etter bare fire minutter fikk Guardiola og City en drømmestart på Premier League. Straffe, og fra ellevemetersmerket var selvfølgelig stjernespissen Sergio Agüero sikker. 1-0.

Sergio Agüero scoret på straffe. Foto: Reuters

Manchester City hadde flere store sjanser utover i kampen, stort sett med Agüero i hovedrollen. Han hadde en kjempesjanse til å sende City to foran etter 60 minutter.

Selvmål

Istedenfor utliknet Sunderland etter drøye 70 minutter. Jermain Defoe snappet opp et lurt gjennomspill, og snudde seg og avsluttet i mål.

Først da kampen nærmet seg fullspilt klarte City å svare. Fabian Delph gikk opp på et innlegg, men det var Sunderlands egen midstopper Paddy McNair som headet ballen i eget nett.

Manchester City og Guardiola åpnet med det Premier League helt oppskriftsmessig.