Aron Sigurdarson fikk beskjed av Bård Flovik å spille for andrelaget mandag kveld hjemme mot Finnsnes, og spilte 45 minutter da TIL 2 tapte 1–2 mot serietoeren i 2.-divisjon.

– Treneren fortalte til meg at jeg skulle spille den kampen, siden jeg ikke har spilt så mye på førstelaget. Da er det alltids bra å få spilletid for å komme seg i kampform, sier Aron Sigurdarson til iTromsø.

Bård Flovik bekrefter at det var planlagt å gi Sigurdarson spilletid på andrelaget.

– Han har fått mange omganger og en del minutter, men i det siste har han kommet inn i kamper. Det er en stund siden han har startet en kamp, og da vurderte vi det som det riktige å gi han den muligheten, sier TIL-trener Bård Flovik til iTromsø.

– Tøff konkurranse

Sigurdarson har vist spennende takter i de innhoppene han har fått i de tre siste kampene, etter at han spilte svakt mot Strømsgodset. Mot Bodø/Glimt nærmest punkterte han rivaloppgjøret med sin 2-0-scoring på frispark. Mot Aalesund var han nær scoring igjen da han traff tverrliggeren.

– Jeg har kommet fra benken og jeg synes jeg har spilt bra de tre kampene jeg har kommet innpå. Men det er tøff konkurranse om å komme seg inn på laget, og spillerne som er i min posisjon er gode om dagen. Jeg må bare være tålmodig og vente på min mulighet, sier 22-åringen.

Søndag skal TIL spille bortekamp mot Haugesund, og det blir en tøff nøtt for Gutan å knekke.

– Vi har bra selvtillit på bortebane, og vi tar den utfordringen som venter der på strak arm, sier Flovik.

Flere nærmer seg kampform

TIL har hatt en evig lang skadeliste i det siste, med blant andre Morten Gamst Pedersen, Christer Johnsgård, Jonas Johansen, Gudmund Taksdal Kongshavn og Sofien Moussa ute med forskjellige type skader. Den siste som har blitt satt ut på sidelinja er midtstopper Simen Wangberg, og han trente alternativt tirsdag. Nå begynner flere av de å nærme seg kampform.

– Christer har ikke spilt på fem uker, så han er nok ikke klar til kamp på søndag. Men Jonas er tilbake for fullt, og så har vi nå muligheten om vi velger Filip (Loncaric) eller Gudmund i mål, sier Flovik.

– Jeg er veldig positiv til at Simen er tilbake, og jeg er bra sikker på at han er på plass til helga, legger TIL-treneren til.