Mandag kveld spilte Lasse Nilsen nok en gang venstreback for TIL 2, men var nesten like mye kant som back. I lynraskt tempo forserte han gang på gang på kanten, og på tampen satte han inn 1-2-scoringen etter å ha hatt et par gigantiske muligheter.

– For min egen del gikk det bra, men burde gått enda bedre og burde scoret ett til, sier Lasse Nilsen til iTromsø.

– Jeg var spillesugen i dag, og da var det ekstra godt å spille en god kamp, legger venstrebacken til.

Lite spilletid

Lasse Nilsen har slitt med å få tillit i førsteelleveren på A-laget. Venstrebacken har kun spilt et kvarter hjemme mot Haugesund (9. juli), og kommet inn på overtid mot Bodø/Glimt og Lillestrøm. 21-åringen fra Bleik har ikke startet et oppgjør siden 0-0-kampen mot Sogndal i mai, og det er snaut tre måneder siden (12. mai).

Unggutten, med en hurtighet få kan vise til, har for det meste måtte forholde seg stille og rolig på benken.

– Det er klart det begynner å bli lenge siden jeg fikk matching der oppe (A-laget), men sånn er fotballen. Jeg står på og trener hardt, og spiller kamper på B-laget når jeg må det, som det har vært en del av. Jeg håper jeg kan spille for A-laget etter hvert, sier Nilsen.

TIL 2-trener, Morten Pedersen, har sett Nilsen i en god del kamper denne sesongen. Han har latt seg imponere av unggutten.

– Han har vært god for oss i 2.-divisjon, og han er jo en av spillerne som virkelig preger kampene. Han spiller back, men er like mye ving, og får seg et mål i den her kampen. Han er i form til å gå inn på førstelaget, sier Morten Pedersen til iTromsø.

– Jeg skal stå på her

TIL-talentet, som har kontrakt ut 2018, har ikke tenkt på klubbskifte.

– Jeg står på i TIL, og det er Tromsø jeg ønsker å spille for. Jeg har skrevet en treårsavtale og har bare gått et halvt år ut av den. Jeg skal stå på her, sier Nilsen bestemt.

Nilsen er fra Bleik i Nordland fylke, og Glimt-trener Aasmund Bjørkan vet om unggutten sine kvaliteter.

–Lasse er en fin type, som sikkert kunne passet veldig fint inn i spillergruppen vår. Men vi har ikke vært i kontakt med TIL angående Lasse, sier Bodø/Glimt-trener Aasmund Bjørkan.

Glimt har mistet to midtbanespillere i sommer i Henrik Furebotn (til Sogndal) og Anders Karlsen (TUIL).

— Vi ser nok først og fremst akkurat nå etter en typisk indreløpertype på midtbanen, sier Bjørkan.