TROMSØ — AALESUND 1-2

Mustafa "Mos" Abdellaoue (28) hamret inn mål for TIL for fem år siden. I år scorer han sine fleste mål mot samme lag.

"Mos" ble en stor helt i Tromsø da han med 17 mål ble toppscorer og skjøt "Gutan" til sølv i eliteserien i 2011.

MATCHVINNER: Mustafa Abdellaoue kunne feire på Alfheim fredag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

I dag ble "Mos" matchvinner for bortelaget på Alfheim med sin avgjørende 1-2-scoring. Med hat-trick i årets hjemmekamp mot TIL, har 28-åringen gjort fire av sine seks eliteseriemål i år mot nettopp TIL.— Det har blitt noen mål mot Tromsø i år. Men det er helt tilfeldig. Det har ikke vært noe mer enn det. I dag var det utrolig viktig at vi fikk med oss tre poeng, kommenter en blid "Mos" etter kampen.

— Savner folka

Det ble med ett år i TIL. Klubben forsøkte å gjøre låneoppholdet permanent, men ble overbydd av danske FC København da Vålerenga solgte spissen.

— Jeg trivdes veldig godt da jeg var her. Jeg savner folka, alle var hyggelig og tok meg veldig godt i mot, sier "Mos" og fortsetter:

— Det er en tid jeg aldri vil glemme. Jeg hadde det veldig bra på banen også. Det er en tid jeg ikke vil glemme.

Tror begge klarer seg

Med seks poeng på de siste to kampene ser ting lysere ut for hans Aalesund.

Laget ligger nå bare to poeng bak TIL, men kan havne under nedrykksstreken igjen i løpet av helga dersom resultatene går mot dem.

— Tror du både AaFK og TIL kan overleve i divisjonen?

— Absolutt. Jeg ser ikke noen grunn til at vi ikke skal klare det, verken Aalesund eller TIL. Jeg synes TIL spiller bra. De har mange spennende spillere, så jeg tror det kommer til å bli veldig bra for dem etterhvert.