Tor Ole Skullerud varsler flere endringer i MFK før klubben setter i gang med sesongen 2015. Det gjelder både i spillergruppa, men også rundt laget. Jeg er glad han stadig jakter på detaljene som kan gjøre laget enda bedre. Men hvem av spillerne skal ut og hvem får bli?

Blogger om Molde: Knut Lillebakk.

Å endre noe som har fungert bra er ikke nødvendigvis riktig. Men jeg tror det likevel er nødvendig om MFK skal greie å følge opp fjorårssuksessen. Når laget får inn nye krefter, tanker og personligheter kan det også øke lysten i spillergruppa til å gjenta det som var i fjor. Derfor skal heller ikke klubben være for redd for å slippe noen spillere til andre klubber. Men er noen spillere uerstattelige?

Hvor mange er det plass til?

I fjor ble laget dobbeltmester i Norge. Ikke fordi de scoret mest mål, men fordi de slapp inn desidert minst. Forsvaret er delen av laget der Skullerud bør gjøre minst mulig, og håpe at ikke de høyeste budene fra utenlandske klubber kommer. Det sies at ingen spillere er uerstattelige, men Vegard Forren er så nært man kan komme i Molde. Jeg ville strukket meg langt for å beholde han i MFK. Da Vegard forsvant til Southampton, begynte sesongen med seks strake tap. I tida før og etter gjenkomsten til Forren har Molde vært suverene i Norge.

Skullerud sier han ønsker å beholde alle spillerne klubben har på lønningslista i dag. Det skjønner jeg godt. Men da er spørsmålet hvor mange det er plass til i garderoben om det kommer inn forsterkninger. Så langt har en spiller forsvunnet, mens en har kommet til. Espen Bugge Pettersen har flyttet tilbake til Østlandet, og får endelig spille eliteseriefotball igjen. Han fortjente å få gå til Strømsgodset når situasjonen ble slik den ble i Molde, men det kan likevel skape problemer for MFK. Hva om klubben nå får inn et godt bud på Ørjan Håskjold Nyland? Om det er snakk om mye penger og en klubb Nyland sjøl ønsker å gå til, kan MFK vanskelig si nei. Da står de igjen med kun 19-åringen Ethan Horvath som alternativ. Han er et enormt talent og en god keeper, men med målene klubben setter seg trenger de mer enn unge Horvath. Skal de da handle nå eller etter et eventuelt salg?

Inn har så langt kun Thomas Kind Bendiksen kommet. En god spiller som MFK har ønsket i sitt lag lenge. Bendiksen kommer inn i en lagdel der MFK allerede er godt forspent, men virker likevel å være et godt kjøp, og kanskje også en forsterkning av laget. Verken Harmeet Singh eller Etzaz Hussain kommer til å være i Molde for alltid, og Daniel Berg Hestad varer vel muligens ikke til evig tid. Eirik Hestad er sannsynligvis ute i vårparten, så Kind Bendiksen kan virke som en fornuftig signering både på kort og lang sikt.

Men MFK trenger mer om målet med titler i Norge og spill i Europacup skal nås. De trenger å bli bedre på det de har vært gode på og forsterke laget der de trenger det mest. På topp er det mye man kan gjøre. MFK har ikke på mange år hatt en målgarantist på topp. Det er mange gode spisser i laget, men likevel er det her klubben har mest å hente. Samtidig skal vi huske at det er unge spillere på topp som kan ta nye steg.

Skal MFK ta neste steg handler det om å få spille gruppespill i en av europacupene. For å få Champions League til Aker stadion er klubben avhengig av flaks i trekningen, men Europaligaen bør klubben greie i år. Samtidig må også klubben fortsatt ha som mål, og greie, å kjempe om seriegullet hjemme i Norge. Det er store oppgaver foran spillerne og trenerne denne sesongen.