TRONDHEIM (adressa.no): Den siste serierunden av eliteserien ble ferdigspiltsøndag og Rosenborg ble som kjent seriemestere 2015. Det er en annen tabell som trønderne også topper i fotballnorge. Rosenborg har hatt totalt 270 589 tilskuere på Lerkendal. Dette er rundt 116 509 tilskuere flere enn Viking på andreplass.

Totalt i hele landet har 1 610 299 personer tatt turen til fotballarenaer i det ganske land, dette er en nedgang på 3,67 prosent fra 2014-sesongen.

Økonomisk løft

Til tross for nedgangen i fotballnorge, har Rosenborg økt med 29,63 prosent fra fjoråret. Snittet på Lerkendal i år ble på hele 18 039 tilskuere. Det er en økning på 4117 i snitt fra i fjor, ifølge RBK.no.

Snittet på 18 039 fikk se et ubeseiret Rosenborg-lag på Lerkendal. Seriemesterne vant elleve kamper og spilte fire uavgjorte foran hjemmepublikummet.

Kåre Ingebrigtsen advarer konkurrentene og mener Rosenborg har mer å gå på til neste år.

De suverene seriemesterne budsjetterte med 12 000 tilskuere i snitt før sesongen og har dermed fått et løft også økonomisk. Arbeidet for å opprettholde publikumsinteressen har allerede startet.

— Det er alltid en kamp om å få plass i media når Petter Northug og Therese Johaug holder på. Det har vi allerede tenkt på, sa organisasjonsleder Trond Alstad til Adresseavisen etter hjemmekampen mot Haugesund.

— Nærhet til publikum

Kåre Ingebrigtsen har sagt at klubben garantert kommer til å besøke Trøndelags-kommunene i sesongoppkjøringen, på samme måte de gjorde før årets sesong.

— Det handler om å være tydelige på det vi har vært i år, nemlig om hvordan vi fremstår på og utenfor banen. Nærheten til publikum må være der, sa Ingebrigtsen

RBK-treneren har lagt vekt på at Rosenborg skal være en åpen klubb for publikum. Samtlige av lagets treninger er åpen for tilskuere, noe som har fått internasjonal beundring.

Lazio-trener, Stefano Pioli, skrøt av Rosenborg under pressekonferansen til det italienske topplaget.

— Det er bra at de er åpen for tilskuere på treningene. Det er en litt annen kultur i Italia, så det er vanskelig for oss å gjennomføre det på samme måte, men jeg komplimenterer Rosenborg for det, sa Pioli til Adresseavisen.

  • Se tabell med publikumstall for alle eliteserielagene her.