I dag er det nøyaktig tre uker og én dag siden Fredriksen overtok som AaFK-sjef.

Siden den gang har det gått slag i slag. Hele seks kamper er spilt og kjøret har vært så voldsomt at AaFK-spillerne omsider har fått noen fridager denne uka.

Selv var bare Fredriksen en liten tur innom Color Line stadion i går. Etter lunsj bar det omsider hjem til litt utsatt husarbeid.

– Det har vært noen intensive uker. Med en gang du har blitt ferdig med en kamp, har det vært fokus på neste, med videotitting og alt det der. Samtidig er det jo dette jeg har savnet. Jeg husker at mai måned var en drømmemåned med massevis av kamper. Det konkurranse-greiene er det deilig å være en del av igjen, sier Fredriksen.

Samtidig gjør nok faktumet om at han har et brennende ønske om å bli permanent AaFK-trener at han lever seg ekstra inn i fotballen for tiden.

I første omgang er han bare midlertidig AaFK-sjef fram til sommerpausen 7. juni.

– Huff, det blir mye tenkning for tiden. I det siste har jeg til og med våknet om natta, og vært usikker på om jeg faktisk har drømt fotball eller om jeg bare har tenkt på det, forteller Trond Fredriksen.

Kampdag er naturligvis den verste dagen – eventuelt den beste, avhengig av hvordan du ser på det.

– Det er en fantastisk følelse å få kjenne på nervene du har savnet i så mange år. Samtidig blir jeg vanvittig rastløs kampdagene. Du har mest lyst til å slappe av, men i stedet går du rundt flere tusen meter uten mål og mening, sier Fredriksen.

Lover underholdende fotball

Siden det hittil har gått slag i slag, har Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft nøyd seg med enkle grep inn mot spillergruppa foreløpig.

Fra og med denne uka har duoen bedre tid på seg. Fra treningsfeltet kan de sette litt mer preg på sitt opplegg.

– Vi skal bruke denne perioden godt. Målet er at vi skal bli et lag det er artig å se på, et lag som kontrollerer kampen med ballen i laget. Vi ønsker å være et offensivt lag, sier Fredriksen.

– Vi trenger spillere som tenker defensivt mens vi angriper, slik at posisjoneringen er god for å gjenvinne ballen – og deretter kunne angripe igjen. Målet er at vi skal framover for å score mål, sier Fredriksen.

På hjemmebane er han klar på alle lag skal kunne slås.

Men også på bortebane har Fredriksen klare ambisjoner.

Den nye AaFK-treneren mener AaFK har vært for feige på bortebane de siste årene.

– Jeg tror det er bedre å gå for gull enn å forsvare seg og få med seg ett og ett poeng her og der. Jeg tror du oftere vil få gull, slik at det vil lønne seg. Borte mot lag som Molde og Rosenborg er du nødt til å ta noen forholdsregler, men rammene for hvordan vi skal spille skal alltid være de samme. Så får vi heller tåle at vi av og til går på en smell, sier Trond Fredriksen.

– Positiv framtid

Foreløpig gjenstår tre eliteseriekamper av Fredriksens vikariat.

Han innser at det blir umulig å vise alt han kan som fotballtrener på den tiden. Men som AaFK-er har Fredriksen allerede en del tanker om AaFKs framtid.

– Norsk fotball er i en utfordrende økonomisk situasjon, der kanskje bare Molde og Rosenborg har muskler til å være ganske stabile lag. Men bak der har vi sjans til å være med. Jeg synes klubben har satt en fornuftig målsetting med 45 poeng per sesong. Vi skal kunne konkurrere på øvre halvdel av tabellen, sier Trond Fredriksen.

Han mener framtiden ser lys ut sett med AaFK-øyne – selv om der er noen utfordringer.

– Konkurransen på kantene er altfor dårlig, i tillegg til at spillerne vi har der er for like. Vi mangler nok noen typiske kantspillere, sier Fredriksen.

Samtidig vet han at det er mulig å rette opp i. Spørsmålet er om det blir Trond Fredriksen eller noen andre som får den sjansen.

Selv er han klar på at han og Karl Oskar Fjørtoft har det som skal til.

– Hvis ikke hadde jeg ikke turt å ta på meg jobben engang, sier han.