STRØMSGODSET — AALESUND 3-1

Aalesund fikk en dårlig start på 16.-mai-kampen på Marienlyst, da lagkaptein Sakari Mattila måtte kaste inn håndkleet med en strekk rett før avspark. Inn kom junioren Vebjørn Hoff, som tok høyresida. Mens Michael Barrantes ble flyttet inn sentralt, sammen med Peter Orry Larsen.

ORANSJE NEDTUR: Strømsgodsets Thomas Sørum har nettopp scoret på Marienlyst. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det første kvarteret var veldig friskt av gjestene. Mos Abdellaoue var like ved to ganger de første fem minutta, og AaFK fikk en mye bedre start på kampen enn i hjemmekampen mot Sarpsborg. Likevel holdt Godset på å ta en tidlig ledelse, da Akeem Latifus tilbakespill til Grytebust ble til et skudd som gikk to cm utenfor stanga.AaFK fikk en god mulighet da Orry Larsen ble felt på 20 meter. Men frisparket skjøt Barrantes håpløst langt utenfor. Godset trodde de hadde gjort 1-0 da Vilsviks skudd gikk i hjørnet. Men offsideplasserte Sørum hoppet over ballen der han sto rett foran Grytebust, og målet ble etter hvert annullert.

Men nå var hjemmelaget i dytten. Sørum smelte en gylden mulighet over, før det ble 1-0. Mikael Dyrestam gled i et avgjørende øyeblikk, og dermed smatt Iver Fossum gjennom og scoret.

Rett etterpå burde det ha stått 1-1. Henrik Bjørdal, som i denne kampen viste klare tegn på at formen er på veg tilbake, fosset til linja og slo ut på tre meter. Der kom Leke James, og skjøt mot åpent mål. Men skuddet traff en forsvarer på streken!

Så fikk Iver Fossum nok et mål annullert for offside, nok en gang etter svakt forsvarsspill fra AaFK. Men Godset lot seg ikke stoppe, og da Dyrestam igjen dummet seg ut, ved først å dempe ballen rett til en motspiller og så gli (igjen!) da han skulle rydde opp, fikk Sørum tid til å dempe ballen og styre inn 2-0. Dyrestam var på en måte skyld i begge baklengsmålene, men heller ikke resten av forsvaret var på plass da Godset slo til.

2-0 til Godset ved pause var godt betalt for drammenserne, for AaFK var med på notene. Men virket sårbare sentralt på midten og i midtforsvaret. Der Skagestad hadde fått sjansen istedenfor Mäntylä.

Strømsgodset virket å ha kampen i lomma etter 1. omgang, men AaFK gikk rett i strupen på drammenserne etter pause. Og Gopdset-forsvaret viste store svakhetstegn når de ble satt under press. Og Akeem Latifu sto i spissen for offensiven. Han dundret til etter et flott angrep, men keeper Bugge Pettersen reddet flott.

AaFLK kjørte hele kampen nå, og så kom reduseringen. Etter et bydelig angrep, der Mos vendte nydelig. Han fant Vebjørn Hoff, som igjen fant Latifu på løp. Latifu slo et knallhardt innlegg, som Gustav Walsvik var så uheldig å styre stang-inn. Men vi gir målet til Latifu.

Ikke lenge etter: Latifu på ny galopp framover, og innlegget var nesten ferdigscoret. Men Mos trakk seg i duellen med keeper, og dermed forsvant ballen forbi ham. Der skulle det ha stått 2-2. AaFK bestemte alt nå, men så kom tabben – igjen. Barrantes hadde ballen langt inne på Godsets halvdel, men tapte den klønete. De mørkeblå kontret mens hele AaFK var på veg framover, og unge Iver Fossum fikk ballen på 16-meteren. Skagestad kunne ha presset ham hardt, men sto to meter unna, og lot Fossum få sikte inn hjørnet. Grytebust virket heller ikke å være med på notene, og dermed 3-1 til Godset. Ganske så ufortjent, men slik er fotballen.

Da var det spilt 74 minutter, og selv om AaFK fortsatte å gå i angrep var dette spikeren i kista. Mot et Godset-lag som slett ikke var av gammel god standard. Dette var en kamp AaFK kunne ha vunnet, men svakt forsvarsspill gjorde at Godset vant tilsynelatende enkelt 3-1. Og da blir det ingen triumfferd gjennom Ålesunds gater på 17. mai.