FRANKRIKE — ALBANIA 2-0

Albania så ut til å ro i land 0-0 og et meget sterkt poeng, men så dukket lille Antoine Griezmann opp i siste minutt av ordinær tid. Han headet inn 1-0, og Frankrike er videre til åttedelsfinale etter to seirer.

Griezmann startet på benken, men kom inn etter 67 minutter. På overtid la Dimitri Payet på til 2-0, hans andre scoring i EM.

– Dette var revansj for den dårlige kampen jeg gjorde mot Romania, sa Griezmann.

Dagens to øvrige kamper:

Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps gjorde to overraskende bytter fra den første kampen mot Romania: Ut med Griezmann og Paul Pogba, inn med ungguttene Kingsley Coman og Anthony Martial.

Solid pipekonsertDet var svært lite i innledningen av kampen som gjorde at man kunne forsvare byttene. Storfavoritt Frankrike imponerte ingen og skapte svært lite sjanser. Bevegelsen var dårlig, og dette var langt under pari foran hjemmefansen på Stade Velodrome i Marseille.

Miniputten Albania, som tapte den første kampen mot Sveits, hang overraskende godt med de franske stjernene. Frankrike var tannløse, og friske og freidige Albania kunne tatt ledelsen ved et par anledninger.

Ved pause sto det 0-0. Det markerte Frankrike-fansen med en solid pipekonsert.

Store sjanser

Her måtte det tas grep, og Deschamps valgte å hive innpå Pogba fra start i 2. omgang.

Mens Frankrike ikke produserte noen gigantiske sjanser før hvilen, tok det bare 26 sekunder av den andre. Headingen fra Coman gikk like utenfor og satte fyr i det franske publikummet.

Etter 51 minutter var Albania svært nær en sensasjonell ledelse etter et innlegg som Sagna holdt på å sette i eget mål, men han var heldig siden ballen gikk i stolpen og ut. Der kunne Albania ha fått sitt aller første mesterskapsmål.

Stolpetreff

BARE NESTEN: Det ble ingen festkveld for Olivier Giroud. Her fortviler han etter sitt stolpetreff. Foto: Eddie Keogh, Reuters

Frankrike var mye bedre etter hvilen. Midtveis i omgangen hadde Giroud en meget god sjanse på hodet, men ballen snek seg utenfor.Like etterpå kom Griezmann inn for vertene, og dermed var det de samme elleve på banen som startet mot Romania. Og minuttet senere headet Giroud i stolpen. Nå svinget det av Frankrike.

Heroiske Albania holdt ikke helt inn, og Frankrike avgjorde med sine to sene mål.

– Det ble sagt noen ting i pausen. Treneren gjorde noen endringer, og de betalte seg. Det var vanskelig i dag, men vi spilte med hjertet, sa Blaise Matuidi til beIN Sports.

– Jeg er glad på vegne av Antoine (Griezmann), som har fått mye kritikk. Han viste at han er en stor angriper.