ROMANIA-SVEITS 1-1

Romania ledet ved pause og åpnet best i 2. omgang, men som i 1. omgang kom målet mot spillets gang. Dødballscoringen som ga 1-1 kom etter en corner 11 minutter ut i omgangen.

Corneren ble klarert rett i føttene på Leverkusen-spilleren Admir Mehmedi, og han satte skuddet knallhardt og kontant rett i kassa. Det var 25 år gamle Mehmedis fjerde scoring for landslaget, og uten tvil den klart viktigste.

Sveits er med i sitt fjerde europamesterskap, men har aldri tatt seg videre fra gruppespillet.

Det blir det høyst trolig en endring på denne gangen.

Romanias 1-0 scoring på Parc des Princes kom i det 18. minutt. Juventus-back Stephan Lichtsteiner holdt Alexandru Chipciu i trøya, og den godt plasserte russiske dommeren Sergej Karasev var ikke sen med å dømme straffe. Bogdan Stancu var sikker fra krittmerket. Sveits' keeper Yann Sommer ble sendt én vei, og skuddet gikk lavt rett i mål motsatt.

Det var Stancus annen scoring i mesterskapet. Han scoret på straffe også da Romania tapte 1-2 for vertsnasjonen Frankrike i EMs åpningskamp. Den kampen ble avgjort helt på tampen med et kjempeskudd av Dimitri Payet.

Sløsing

I likhet med 1-1-målet kom også Romanias 1-0-scoring mot spillets gang. Sveits produserte en rekke sjanser i løpet av de første 45 minuttene, og de to første av dem var det Eintracht Frankfurts Haris Seferovic som sto for. Seferovic dro av en mann i det sjuende minutt, men skuddet hans fra prima hold satte han svakt utenfor. Seferovic fikk en stor mulighet etter 15 minutters spill også, men da reddet Romanias gode målvakt Ciprian Tatarusanu.

Sveits hadde flere andre gode muligheter før pause, men mål ble det ikke. Romania hadde flere sjanser, men kanskje ikke like store.

Romania møter Albania i siste kamp, og med seier der ligger også Anghel Iordanescus menn godt an med tanke på en plass i åttedelsfinalen.

Romania er i sitt femte EM-sluttspill. Beste prestasjon er en plass i kvartfinalen i EM 2000. Sveits vant 4-1 sist gang disse lagene møttes i et mesterskap. Det skjedde i USA-VM i 1994. Den gang var nåværende England-manager Roy Hodgson trener for Sveits. (©NTB)

Den store snakkisen etter Islands historiske EM-debut er Cristiano Ronaldos oppførsel etter kampen