Bryne (Aftenbladet): — Vi har vært inne i en dårlig periode. Bryne har gått fra å være det mestscorende laget til å spille fire kamper uten mål, sier Gaute Larsen til Aftenbladet.

Bryne ligger på 9. plass på tabellen når bunnlaget Hønefoss kommer til søndagens kamp på Jæren. Gaute Larsens mannskap har fire poeng ned til nedrykk og seks poeng opp til plassen som gir kvalifisering til eliteserien. Altså står det mye på spill begge veier for rødtrøyene utover høsten.

2015-sesongen har på mange måter blitt som de foregående sesongene for Bryne. Laget makter ikke å ta steget som skal til for å etablere seg høyt på tabellen eller få den entusiasmen som skal til for å kjempe om opprykk. Det blir ofte ett skritt fram og to tilbake.

Stoltheten løs

Gaute Larsen er enig i det. Da han signerte for tre år siden, var planen at laget skulle kjempe om opprykk denne sesongen. Stabilitet er imidlertid ikke ordet som har kjennetegnet laget under Larsens ledelse heller.

— Etter noen fridager i forrige uke kom spillerne motiverte tilbake på trening mandag. De virker veldig sugne på å snu trenden og kjenner at dette går på stoltheten løs, påpeker Larsen.

- Hva med din egen stolthet?

— Jeg liker heller ikke situasjonen, og kjenner at det berører stoltheten min. Det irriterer meg veldig at vi taper kamper vi ikke burde tapt. Som leder handler det om å ta tak og finne de rette grepene for å snu det, svarer Larsen og legger til at han stiller strenge krav overfor seg selv i forhold til det som presteres.

— Kommer Bryne noen vei i det hele tatt?

— Det spørsmålet har jeg stilt meg selv også. Nå har jeg vært her i tre år. I den perioden har vi gått fra å overleve i divisjonen til å være et lag midt i haugen i 1. divisjon. Det går sakte. Vi skulle ligget stabilt blant topp seks, men har fortsatt mulighet til å snu den trenden. Det er det jeg konsentrerer meg om, svarer Larsen.

Føler han er rett mann

Før årets sesong dukket det plutselig opp et underskudd fra 2014 på 2,5 millioner kroner. Klubben maktet heller ikke å finne hovedsponsor til drakten. Det har medført kutt i stillinger, spillersalg og litt andre økonomiske forutsetninger enn planlagt. Likevel understreker Bryne-treneren at han ikke har fått nok ut av mannskapet han faktisk disponerer

— Selv om vi har hatt større økonomisk begrensninger enn jeg trodde da jeg kom, har vi ikke hatt den utviklingen jeg hadde forventet eller fått nok ut av det jeg disponerer. Det føler jeg et veldig stort ansvar for. Det har vært for variabelt, innrømmer Bryne-treneren.

- Har du energien, lysten og det som skal til for å snu dette?

— Ja, det har jeg. Derfor føler jeg også at jeg er rett mann for Bryne. Jeg vet når det er nok, men føler tillit og skal jobbe knallhardt for å snu dette, svarer Gaute Larsen som har kontrakt med klubben ut neste sesong.