BREMNES: Sommeren 2012 vendte Erik Huseklepp tilbake til Brann etter opphold i Bari, Portsmouth og Birmingham. Forventningene var høye og comebackkampen perfekt med scoring og 4-0-seier borte mot Stabæk.

Siden har det gått så som så for Sandsli-mannen. Selv oppsummerer han sin andre periode som Brann-spiller på denne måten:

— For gjennomsnittlig

— Det har vært tungt siden jeg kom tilbake. Høsten da jeg kom var litt opp og ned. Jeg hadde en ok sesong i 2013, den var helt grei. Men i fjor var en katastrofe, fastslår Huseklepp.

— Og vårsesongen som nettopp er over?

— Jeg prøver å komme tilbake. Det har gått litt bedre, men er ikke helt der jeg vil være ennå. Våren har vært litt for jevn for min del, med få bunner og topper. Jeg vil ha høyere topper enn jeg har hatt, det har vært for gjennomsnittlig.

84 på rad

Én ting skal han likevel ha. Erik Huseklepp har vært tilgjengelig som ingen andre siden han kom tilbake til Bergen.

I løpet av tre år har han stått over én seriekamp, det var høsten 2012. Bortsett fra den har han spilt samtlige seriekamper, de fleste fra start og en del som innbytter. Å spille 87 av 88 kamper må sies å være en prestasjon i seg selv.

— Det er vel positivt, det. Jeg har vært heldig med å unngå skader. Selv om det nok har vært kamper som jeg egentlig ikke burde spilt, der jeg har hatt småskader, sier Huseklepp, som nå har 84 seriekamper på rad.

Han ser en fare for at den pene rekken kan bli brutt i løpet av høsten.

— Jeg har jo allerede to gule kort, så vi får se, da. Suspensjoner pleier jeg ikke å få. Én sesong fikk jeg tre gule, men det siste kom i aller siste kamp, slik at jeg slapp karantenen, humrer Huseklepp.

Mindre defensiv jobbing

Unngår han kort, ser det derimot lyst ut, skal vi tro trener Lars Arne Nilsen.

— Vi har lagt om spillestilen for at blant andre han skal få frem det han er god på. I 4-4-2 må han springe så langt tilbake at han ikke får brukt kreftene sine offensivt. Vi jobber med at han skal få opp frekvensen og rykket tilbake, og jeg synes han ser bedre og bedre ut, sier Nilsen.

— Jeg tror vi gjør mye riktig nå, jeg trener hardt og godt. Endringene som er kommet med Lars Arne tror jeg passer meg bra, sier angriperen.