_DSC8372.jpg Foto: Elias Dahlen
_DSC8389.jpg Foto: Elias Dahlen
_DSC8386.jpg Foto: Elias Dahlen
_DSC8432.jpg Foto: Elias Dahlen
_DSC8503.jpg Foto: Elias Dahlen

BREMNES KUNSTGRESS: Lørdag morgen stilte en del av Brann-laget til prestisjetung kamp mot feriegjester fra Bømlo Folkehøgskule.

Azar Karadas viser frem skuddfoten. Foto: Elias Dahlen

Brann stilte sterkt med Jonas Grønner i mål, og Vadim Demidov, Bismar Acosta og Fredrik Pallesen Knudsen som utespillere. Men Bømlo-gjengen, bestående av spillere fra HVPU-lagene til blant andre Brann, Fyllingsdalen, Fana, Tertnes, var både flere i antall og bedre forberedt til kampen.

— Ikke godt nok

Riktignok var det Brann som kom best i gang. Knudsen la ut på et raid vi sjelden har sett fra den mannen, og inne foran mål ventet Acosta. Costaricaneren trillet ballen rolig i mål til 1-0, og da så det ut som om Brann skulle få en fin start på lørdagen.

BT lyktes med å hente inn en rask kommentar fra Bømlos keeper på dette tidspunkt av kampen:

— Starten har vært helt forferdelig. Vi er så dårlige i forsvar. Dette er ikke godt nok, sukket målvakten, som ikke ønsker navnet i avisen.

Snudde kampen

Kampbildet endret seg imidlertid raskt. Etter flere misbrukte sjanser greide Bømlo-gjengen å presse inn utlikningen etter fine kombinasjoner.

Og nå skjedde ting raskt. Forsøk på oppspill mot Knudsen, som hadde funnet seg til rette i en uvant ende av banen, ble brutt gang etter gang av et aggressivt hjemmelag. 2-1, 3-1 og 4-1 kom på få minutter, uten at Grønner kan lastes for noen av scoringene. Involvert i det meste som skjedde var Bømlos Kristian Lien, som til daglig er å se i Tertnes’ angrep.

Erik Huseklepp kunne ikke hjelpe Brann til seier på kunstgresset. Foto: Elias Dahlen

— Vi klarte å snu kampen fordi vi spilte så bra. Vi har trent og forberedt oss på å møte Brann, sier en lykkelig Kristian Lien før han feirer videre med lagkamerateneBrann ga seg ikke, og kjempet etter hvert inn to reduseringsmål. Det hjalp lite, for Kristian Lien fullførte sitt hat-trick på tampen av kampen. Til slutt endte det 7-3 til gjengen fra Bømlo Folkehøgskole. Feriesjef og manager Ane Hindenes er fornøyd.

— Godkjent

— 7-3 mot Brann må sies å være godkjent. Denne gjengen er her på Bømlo i ti dager, og vi hadde griseflaks med at Brann skulle hit samtidig. Denne dagen er det store høydepunktet for gjengen, sier Hindenes.

Lars Arne Nilsen kan derimot ha fått noe å tenke på. Allerede klokken 12 møter laget hans et sammensatt lag fra Sunnhordland til treningskamp elleve mot elleve.