Svømmepresident Per Rune Eknes ønsker å gjøre en jobb for å snu omdømmet til norsk idrett. Han er blant kandidatene til å bli ny idrettspresident, melder Bergensavisen.

Børre Rognlien gir seg som idrettspresident på idrettstinget i juni. Jobben med å finne hans erstatter er godt i gang, og håndballforbundets Tore Tvedt blir sett på som en av de største favorittene. Nå får han imidlertid kamp fra svømmeleiren.

Eknes er mangeårig president i Norges Svømmeforbund, og det er styret i dette forbundet som har spilt ham inn som kandidat.

52-åringen har allerede vært inne på intervju, og han er tydelig på at han ønsker å gjøre en forskjell.

— Prosessen omkring OL-søknaden, Petter Northug-saken, det er gud bedre meg nok av negative ting å peke på. Jeg vil gjerne gjøre en jobb for å få opp omdømmet til norsk idrett , sier han til BA.

Folkelig

I løpet av perioden som president, har Rognlien fått kritikk for å være for lite folkelig — noe Eknes er helt uenig i.

— Faktum er at du skal lete lenge etter en mer folkelig type enn ham.

Likevel er det et tydelig skille mellom Rognlien og Eknes. Sistnevnte er kjent for å prate rett fra leveren.

— Mine kvaliteter får andre uttale seg om, men ja, jeg er en type som ikke liker å gå rundt grøten. Jeg er direkte og rett fram. Folk får ta meg som jeg er, men min erfaring er at alle er av kjøtt og blod, og det går an å snakke med alle, sier han.

Valgkomiteens innstilling kommer tidligst etter påske, har komitéleder Tove Paule tidligere sagt til NTB. Idrettstinget er i år lagt til Trondheim og går fra 5. til 7. juni.

(©NTB)