Odd-keeperen hadde før kampen stått 606 minutter i mål uten å slippe inn mål.

Det var 67 minutter færre enn hva Vikings Erik Johannessen klarte i 1974. Etter 67 minutter onsdag ledet Odd 1-0, noe som betyr at Rossbach nå er den keeperen som har stått lengst i mål i norsk toppfotball uten å slippe inn mål.

Gjerrige Odd

Seieren gjør at Odd fortsatt er har til gode å tape i eliteserien denne sesongen. Laget har også fremstått bunnsolid defensivt og har fortsatt ikke sluppet inn et eneste mål.

Etter 90 nye minutter uten baklengs også mot Sogndal, har Rossbach nå voktet buret i 696 minutter uten å måtte hente ballen ut av nettmaskene.

Odds Jone Samuelsen blir gratulert etter 0-1 scoringen under eliteseriekampen i fotball på Fosshaugane Campus mellom Sogndal og Odd. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Jone Samuelsen ga gjestene fra Skien ledelsen da han scoret fra krittmerket etter 52 minutter. «Bentley» gikk over ende i feltet, og dommeren pekte på straffemerket. Det straffesparket satte Samuelsen i mål til høyre for Sogndal-keeper Mathias Dyngeland.

Serieleder

Rafik Zekhnini fikk en gyllen mulighet til å doble ledelsen etter 73 minutter da unggutten kom alene gjennom. Avslutningen gikk imidlertid over målet til Dyngeland.

Sogndal klarte aldri å overliste Rossbach til tross for en kanonkule av et frispark fra Kristian Fardal Opseth på overtid, og resultatet gjør at Dag-Eilev Fagermos Odd topper eliteserien med 14 poeng før Rosenborgs kamp mot Tromsø torsdag. (©NTB)