Det stod om mer enn tre poeng da Brann gjestet Viking onsdag kveld. Heder, ære og ikke minst kampen om Vestlandet stod også på spill.

I tillegg hadde Kjell Jonevret og hans menn muligheten til å toppe tabellen med seier mot bergenserne.

SKUFFET: Kristoffer Haugen og resten av Viking-laget må innse at Brann ble for sterke i Stavanger. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

Viking begynte sesongen forholdsvis godt og lå på 4. plass før storkampen. De har gjort det godt på bortebane så langt, men det gjenstod å sikre sin første trepoenger på hjemmebane. VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE FRA KAMPEN ØVERST I SAKEN.

I eliteseriens 6. runde skulle de få muligheten til å ordne på den statistikken. Brann lå hakk i hel på en sterk 5. plass, men hadde de siste par ukene opplevd en nedtur med tap i cupens første runde mot Førde og gikk på en 3 – 0 smell mot Rosenborg forrige serierunde. Dermed lå det til rette for to lag som virkelig var sultne på en seier på Viking Stadion.

Børsen:

Svingte frem og tilbake

Åpningsminuttene av vestlandsderbyet var preget av harde dueller og allerede etter fire minutter smalt det da Branns Deyver Vega var alt for sent ute med en takling som klippet ned Samuel Adegbenro.

Vikings Kristoffer Haugen i duell med Branns Deyver Vega på Viking stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Dommer Dag Vidar Hafsås la imidlertid listen høyt og holdt det gule kortet i lommen. Bare minutter etter gikk Brann i angrep med Kristiansen som svingte ballen inn fra venstre kant. Barmen var nær ved å nå ballen, men Iven Austbø var med på notene og fikk bokset den unna. Han tok i samme slengen med seg Barmen som fikk seg en trøkk.Det svingte fram og tilbake det første kvarteret, men det var bortelaget som kom til de største sjansene. I starten slet hjemmelaget med å etablere sitt eget spill, men våknet til slutt. Ikke lenge etter kom de til sin første store sjanse. I det 18. minutt la Samuel Adegbenro et flott innlegg som traff en umarkert Mathias Bringaker på bakre stolpe. I mål hadde imidlertid målvakt Leciejewski god kontroll på headingen fra 10 meter.

Halvtimen spilt var Viking igjen farlig frampå da Jørgensen sendte en nydelig gjennombruddspasning retning Abdullahi som ikke klarte å ta vare på sjansen. Under press fra Brann-forsvaret maktet ikke spissen å få et rent treff på ballen, og Leciejewski hadde atter en gang god kontroll på avslutningen.

Annullert Bringaker-mål

Viking åpnet andre omgang med betydelig mer trøkk enn det de gjorde i første. Haugen kom seg inn i 16-meteren og fyrte av et skudd, men Leciejewski var nok en gang med på notene. Det mørkeblå presset fortsatte og Brann slet med å holde Viking unna. Deyver Vega fikk se det gule kortet etter trøyeholding høyt i banen for å stoppe nok et Viking-angrep.

Like etter ble Viking tildelt corner og på bakre stolpe headet unggutten Bringaker ballen i nettet og satt hjemmepublikumet i ekstase. Dommer blåste imidlertid for frispark til rødtrøyene etter at linjedommer mente at Soares holdt en Brann-spiller nede i samme situasjon.

Trøkket fortsatte og Brann måtte igjen ty til ulovligheter for å stoppe nok et Viking-angrep — Acosta ble tildelt Branns andre gule.

Avgjorde i siste minutt

Til tross for det høye presset klarte Brann å tette igjen bakover og holdt dermed kampen til 0-0 etter 70 minutter spilt. Brann kom etter hvert mer med i kampen og i det 80. minutt yppet bortelaget seg. Fredrik Haugen fyrte av et skudd på kanten av 16-meteren, men en god Austbø var våken, slengte seg og avverget mål imot.

Like før slutt pådro Brann seg sitt tredje gule da Jonas Grønner dro ned Abdullahi.

I siste overtidsminutt skulle Brann få den siste og avgjørende sjansen. Erik Huseklepp spilte fri Orlov, men Austbø reddet avslutningen.

Huseklepp mottok returen, spilte til Nouri som dro av en mann. Nouri la ut til Haugen på åtte meter og plasserte ballen i det lengste hjørnet for keeper.