Brasliianeren Ramires gratulerte sin landsmann Willian med en herlig scoring. Foto: NTB SCANPIX

Chelsea er for alvor i ferd med å rinne rytmen under José Mourinho. Etter søndagens sterke seier over Liverpool, fulgte de onsdag opp med en råsterk borteseier i Southampton.

Dermed er situasjonen på topp tre den samme i Premier League, etter at Arsenal beseiret Cardiff og Manchester City slo Swansea.

Everton mistet imidlertid sin topp fire-plassering til Liverpool, etter at de blå kun klarte ett poeng borte mot Stoke, mens Brendan Rodgers' menn beseiret Hull.

— Vi ga alt

Chelsea fikk først hull på byllen etter timen, da Fernando Torres headet inn en retur.

De blå så seg ikke tilbake etter det, aller minst Willian. Brasilianeren mottok ballen ved sekstenmeteren, fant seg til rette med en kjapp touch, før han dundret ballen ned i hjørnet.

Southampton har hatt ett av ligaens beste forsvar denne sesongen, men Mauricio Pochettino vil nok være mest misfornøyd med Chelseas tredje mål.

Etter en pasning fra Eden Hazard var Oscar plutselig helt alene med Kelvin Davis. Han gjorde ingen feil, og fastsatte sluttresultatet til 0-3. — Vi kjempet, sklidde og forsvarte med alt vi hadde. Da vi hadde ballen var vi alltid farlige og i andre omgang synes jeg Willian og Oscar ga oss en annen intensitet og fart, sier Mourinho ifølge BBC.

Dermed har Chelsea fortsatt to poeng opp til ligaleder Arsenal, og ett poeng opp til Manchester City.

Suarez rundet 20

Etter den tettrioen følger Liverpool, etter at de beseiret Hull onsdag.

Liverpool kom rett fra to strake 1-2-tap mot gullrivalene Manchester City og Chelsea. Men de røde har vært enormt sterke på hjemmebane mot de antatt dårligere lagene denne sesongen, og feilet heller ikke mot Hull.

- Det var muligens vår beste seier denne sesongen, etter et veldig tøff program for oss som har en tynn stall, sier Rodgers ifølge BBC.

Luis Suarez satte ballen i mål etter 19 minutter, men målet ble annullert for offside. Dermed måtte Anfield-publikummet vente nesten 20 minutter til før deres helter fikk hull på byllen. Da raget Daniel Agger høyest på en corner og headet ballen forbi Hull-keeper Allan McGregor.

Det vil ikke overraske noen at det var Luis Suarez som fastsatte sluttresultatet. Han scoret sitt 20. ligamål på 15 kamper med 50 minutter spilt.

Også denne nettkjenningen var lekker. Uruguayaneren skrudde inn et frispark fra en noe spiss vinkel.

Etter en ny god kamp av Suarez måtte Rodgers nok en gang minne om at hans lag handler om mer enn spissen.

— Luis Suarez' kvalitet er utvilsom. Men det er nok urettferdig at laget vårt ikke får mer skryt. Alle snakker om Luis, og alle vet at han er verdensklasse, men selv når han var ute av laget tapte vi bare en kamp, sier Rodgers.

Everton ut av topp fire

Liverpools seier betyr at de røde på ny er inne på topp fire, etter at Everton kun maktet 1-1 borte mot Stoke.

Det smaker nok ekstra godt for Liverpool-fansen at det var Liverpool-eide Oussama Assaidi som scoret Stokes mål. Det så også lenge ut til å bli vinnermålet, helt til Leighton Baines utlignet med et straffespark på overtid.

Det målet betydde også at Everton fortsatt er laget som har tapt færrest kamper denne sesongen, med sine to tap.

— Jeg trodde laget som scoret først ville vinne, men vi viste vår karakter og vinnervilje, og fikk vår belønning til slutt, sier manager Roberto Martinez ifølge BBC.

Fakta Premier League onsdag, 20. runde:

Swansea – Manchester City 2-3 (1-1) Mål: 0-1 Fernandinho (14), 1-1 Wilfried Bony (45), 1-2 Yaya Touré (58), 1-3 Aleksandar Kolarov (66), 2-3 Bony (90).

20.498 tilskuere.

Arsenal – Cardiff 2-0 (0-0) Mål: 1-0 Nicklas Bendtner (88), 2-0 Theo Walcott (90).

60.004 tilskuere.

Crystal Palace – Norwich 1-1 (1-1) Mål: 0-1 Bradley Johnson (39), 1-1 Jason Puncheon (str. 44).

Rødt kort: Leroy Fer, Norwich (to gule, 82).

25.189 tilskuere.

Jonathan Parr spilte 44 minutter for Crystal Palace.

Fulham – West Ham 2-1 (1-1) Mål: 0-1 Mohammed Diame (7), 1-1 Steve Sidwell (32), 2-1 Dimitar Berbatov (66).

Rødt kort: Kevin Nolan, West Ham (44).

25.335 tilskuere.

John Arne riise spilte hele kampen for Fulham.

Liverpool – Hull 2-0 (1-0) Mål: 1-0 Daniel Agger (36), 2-0 Luis Suarez (50).

44.627 tilskuere.

Southampton – Chelsea 0-3 (0-0) Mål: 0-1 Fernando Torres (60), 0-2 Willian (71), 0-3 Oscar (82).

31.271 tilskuere.

Stoke – Everton 1-1 (0-0) Mål: 1-0 Oussama Assaidi (49), 1-1 Leighton Baines (str. 90).

25.832 tilskuere.

Sunderland – Aston Villa 0-1 (0-1) Mål: 0-1 Gabriel Agbonlahor (15).

41.000 tilskuere.

West Bromwich – Newcastle 1-0 (0-0) Mål: 1-0 Saido Berahino (str. 82).

Rødt kort: Mathieu Debuchy, Newcastle (62).

26.430 tilskuere.

Manchester United – Tottenham 1-2 (0-1) Mål: 0-1 Emmanuel Adebayor (34), 0-2 Christian Eriksen (66), Danny Welbeck (67).