Chelsea-eide Romelu Lukaku har storspilt på lån for Everton denne sesongen. Belgieren har hjulpet de blå til en fjerdeplass på tabellen, og tror laget har gode muligheter for å også ligge på Mesterliga-plass ved sesongslutt.

— Hvis vi er mer nådeløse (foran mål, journ. anm), vil vi definitivt ende på topp fire. Definitivt, sier Lukaku til Sky Sports.

Everton har vunnet ti kamper denne sesongen, og kun tapt to. Lukaku mener at mer nådeløshet hadde ført til at flere av de syv poengdelingene hadde blitt til seiere.

Denne Premier League-sesongen har vært jevn og uforutsigbar hittil, og Lukaku tror hans lag kan overraske enda mer etter nyttår.

Gull-outsidere

— Jeg tror man kan si at vi er outsidere til å ta ligagull nå. Man trenger ikke være sjenert om det. Man må kunne si det når man ser på poengene våre. Jeg visste det fra den første dagen jeg trente med laget på treningsfeltet. Jeg ringte min agent og far og sa "Vi har gjort noe veldig bra her", sier Lukaku vel vitende om at det langt fra bare var Everton som var interessert i hans tjenester i sommer.

Mange ble forbauset over at Chelsea-manager José Mourinho valgte å låne ut Lukaku. Selv mener 22-åringen at Evertons stall ikke er langt unna kvaliteten Chelsea og de andre topplagene innehar.

— Jeg ville ikke si noe til spillerne, men så snakket jeg med Phil Jagielka på bussen etter West Ham-kampen, og sa "Dette året kommer vi til å gjøre noe spesiellt, fordi dere er alle spesielle spillere. Og jeg sier ikke det fordi jeg vil være venner med dere, men jeg har trent med landets beste spillere, og dere er ikke langt unna deres nivå, sier Lukaku.

— Phil bare lo, men jeg var veldig seriøs, og nå har vi spilt noen veldig bra kamper, sier Lukaku.

Evertons neste utfordring er borte mot Stoke på 1. nyttårsdag.