STABÆK-CONNAH´S QUAY NOMADS 0-1

Stabæk maktet ikke å ta seg videre fra europaligaens 1. kvalifiseringsrunde, tross 0-0 borte i første kamp. Laget fra Bærum tapte 0-1 med ti mann mot walisiske Connah's Quay Nomads.

Dermed røk Stabæk ut med 0-1 sammenlagt. Callum Morris ble matchvinner.

– Dette er altfor dårlig. Connah's Quay er et lag vi selvfølgelig skal slå ut. Vi skapte altfor lite, sa sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, til NTB.

Han ønsket ikke å kommentere trenersituasjonen.

– Den har jeg sagt noe om i halvannen måned. Tiden er ikke inne for store beslutninger nå. Vi må summe oss litt. Man blir bare tom, la han til.

Skuffet trener

Presset på Stabæk-trener Billy McKinlay øker trolig ytterligere etter torsdagens nedtur. Skotten var naturlig nok ikke fornøyd etter kampslutt.

– Dette var en stor skuffelse. Vi dominerte begge kampene fra start til slutt, men vi var ikke gode nok i verken vår eller Connah's Quays boks. Vi manglet kvalitet og smarthet på siste tredel av banen, sa McKinlay til NTB.

– I tillegg gjorde det røde kortet ikke akkurat ting enklere for oss, legger han til, og viser til at Kamal Issah ble utvist.

Stabæk-spiller Morten Skjønsberg delte sjefens skuffelse.

– Dette var ikke bra nok. Under pari av oss. Dette er et lag jeg mener vi burde ha slått over to kamper, sa han til NTB.

33-åringen var forberedt på at waliserne kom til å drøye tid og frustrere Stabæk-laget, noe de også gjorde.

– Det visste vi. Men vårt eget spill kunne vært bedre, samtidig som det røde kortet gjorde det vanskelig for oss. Men vi manglet litt på samhandling på siste tredel, sa Skjønsberg.

I Fredrikstad

Torsdagens returkamp ble spilt i Fredrikstad, da Stabæks hjemmearena Nadderud ikke ble godkjent for spill av Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Gjestene fra Wales tok ledelsen etter bare et kvarters spill i plankebyen. Nevnte Callum Morris gjorde ingen feil alene med Stabæk-keeper Sayouba Mandé, og dermed været bortelaget et overraskende avansement.

Stabæk fikk det ikke lettere da Kamal Issah fikk marsjordre etter 51 minutters spill. Hjemmelaget kjørte imidlertid på for utligning, men uten å lykkes.

Tolv minutter før slutt presterte også gjestenes John Disney å få rødt kort, og det til tross for at han hadde blitt byttet ut ti minutter tidligere. Episoden skjedde da Disney jogget ned langs sidelinjen. Gjestene fikk imidlertid fortsette med elleve mann på banen.

I sluttminuttene uteble trykket fra Stabæk-spillerne, og waliserne kunne til slutt juble for avansement.

Odd spilte 1-1 borte mot Mariehamn og er videre til neste runde.

(©NTB)