Cristiano Ronaldo fikk direkte rødt da han sparket til en motspiller mot dumpekandidat Córdoba, men en Gareth Bale-straffe like før slutt ga serielederen 2-1-seier.

Det ble en ukomfortabel kamp for serieleder Real Madrid da laget møtte lille Córdoba borte lørdag.

– Vi led oss gjennom kampen, men det viktige var at vi fikk tre poeng. Det er bare å gratulere Córdoba med en glimrende kamp, sa serielederens trener Carlo Ancelotti.

Ronaldo fikk direkte rødt åtte minutter før slutt for et spark mot Edimah, og mye tydet på at serielederen ville avgi to poeng i kampen om ligagullet.

Bare to minutter var spilt da hjemmelaget tok ledelsen på straffe etter en hands av Sergio Ramos. Det satte Nabil Ghilas i mål.

Traff tverrliggeren

Hjemmelaget kjemper mot nedrykk, men ga Reals stjerner overraskende tøff kamp. De jobbet knallhardt og frustrerte bortelagets spillere.

Etter 27 minutter klarte riktignok Real å utligne gjennom Karim Benzema. Spissen hadde ikke scoret i ligaen siden november, men kjempet ballen i mål fra kloss hold etter en corner.

I annen omgang hadde hjemmelaget flere sjanser til å ta ledelsen, men kom lenge ikke nærmere enn et tverrliggertreff etter 67 minutter.

Ronaldo hadde en meget svak da på jobben og var tydelig frustrert. Noen minutter før det røde kortet var han heldig som slapp unna da han svingte armen i ansiktet til José Crespo, men da han sparket Edimah var det ingen bønn.

Córdoba-spilleren holdt seg riktignok til ansiktet selv om Ronaldo sparket ham i foten. Kontakten var nok ikke all verden, men det røde kortet var helt korrekt og Ronaldo står overfor flere kamper på sidelinjen.

– Jeg har ikke sett det ennå, og har ikke snakket med Ronaldo om det, så jeg kan ikke bedømme situasjonen, sa Ancelotti diplomatisk etter kampen.

Ronaldo selv ber om unnskyldning:

– Jeg beklager til alle, og spesielt Edimar, for min hodeløse handling i dag, skrev Ronaldo på sin Twitter-konto etter kampen.

Iskald Bale

Dessverre for hjemmelaget fikk det ingen fordel av det røde kortet.

Like før slutt traff Bale Fede Cartabia i armen med et frispark, og dommeren hadde ikke mye annet valg enn å peke på straffemerket. Caratiba fikk også sitt annet gule kort og måtte dermed forlate banen.

Bale var iskald fra ellevemeteren og satte ballen til venstre for keeper Juan Carlos.

De tre poengene gjør at Real leder serien med fire poeng, men Barcelona kan knappe ned forspranget til ett poeng dersom de slår Elche på bortebane, riktignok med én kamp mer spilt. (©NTB)