LA MANGA: To flotte mål forteller om den faktiske forskjellen. Først 1-0 i det 42. minutt etter en ypperlig heading av Aram Khalili, som avsluttet et like flott innlegg fra backen Paul Addo.

Så 2-0 før andre omgang var halvspilt, et flott frispark 17-18 meter fra mål av Pål Fjelde. Det må likevel Follo-keeper Jonathan Rasheed ta helt og fult på sin kappe. Fjelde skjøt i keeperhjørnet, Rasheed fulgt ikke med.

Prestasjonen i forkant av frispark var for øvrig verdt målet. En særdeles opplagt Jon-Helge Tveita ble umulig å fange for Follo-forsvaret, ikke før stopperne bokstavelig talt durte ham til marken. Frisparket var soleklart.

Tok initiativet

Bryne tok initiativet i kampen fra avspark og skapte den første sjansen allerede i det 13. minutt da Bjørnar Holmvik headet rett på keeper fra kort hold. Forspillet bar bud om hva som ville komme fra Paul Addo.

Robert Undheim spilte fra start for første gang i år. Her i dull med Akinbola Akinyemi, Follo-spilleren som er ønsket av flere lag i eliteserien. Foto: Astrid Merethe Nordhaug, Digitalsport

Ghaneseren har i praksis vært ute av laget fra femte serieomgang i fjor. Nå akter han å kjempe seg tilbake, og en lettere utgave av venstrebacken opptrådte ikke bare solid i forsvar, han stod også bak flere av angrepene, så også pasningen til Holmvik og senere det nevnte ledermålet fra Khalili.Trener Gaute Larsen har grunn til å glede seg over nok en kamp uten baklengs, den tredje på rad, men bak resultatet finnes tre Follo-muligheter som lett kunne endret bildet. Etter 24 minutter lignet det mistenkelig på offside da Fitim Asemi fikk stikke gjennom, men uansett: midtforsvaret ble overspilt.

Bakerst stod heldigvis en ung og uredd Fredrik Vinningland og avverget flott.

Da Akinbola Akinyemi fikk snu seg i fred og ro på femmeteren noen minutter før pause, var det verken forsvaret eller keeper Vinningland som ryddet opp. Det klart Akinyemi selv ved å sette ballen ukonsentrert utenfor.

På rett vei

Siden truet ikke Follo en eneste gang, og det meste av andre omgang artet seg som en rolig restitusjonsøkt for Bryne-spillerne.

Første kamp her på Costa Calida viste at Bryne er på rett vei og i stigende form mot seriestart, men laget har mye å hente på bedre presisjon, litt færre lange oppspill og mer ball gjennom midtbanen.

De lange oppspillene gjør for ofte at motstanderen lett overtar ballen, dessuten forsvinner mye av rytmen og det konstante trykket.

Når langballene fungerer, og når krossballene treffer, er Bryne hypperfarlig, men det krever stor nøyaktighet og sterk nærteknikk.

-Solid av oss. Jeg tror ikke Folla hadde mer enn én eller to sjanser, men vi må bli mer nøyaktige, kommenterer Bryne-trener Gaute Larsen like etter kampen.

-Bør det ikke være såpass mot et nyopprykket lag?

-Jo, men Follo suste gjennom andredivisjon i fjor og vant med stor margin. Dessuten har laget mye erfaring fra 1. divisjon. På den bakgrunn har vi grunn til å være tilfreds med prestasjonen, mener Larsen.