— Ikke noe dramatisk i dette, heller tvert imot, sier trener Gaute Larsen til Aftenbladet.

— Anders er bankers på serielaget, men du vet aldri hva som skjer. En skade eller et avbrekk av andre grunner kommer som regel uten forvarsel. Derfor er vi føre var og gir Fredrik erfaring på dette nivået, sier treneren.

Vinningland, som fyller 19 i juli, var Brynes reservekeeper også i fjor. Han vet det blir vanskelig å danke ut Kristiansen.

— Men hvis jeg ikke hadde trodd det var mulig, kunne jeg lagt opp. Nå gleder jeg meg voldsomt til kampen mot Follo, og skal i alle fall love at jeg er klar dersom sjansen av en eller annen grunn dukker opp også når serien er i gang, sier keeperen.

- Fortjener en sjanse

Gaute Larsen har valgt å matche Paul Addo på venstre back og Robert Undheim som spiss mot Follo.

— Paul har trent bra hele vinteren og fortjener en sjanse. Per dato er han den som er nærmeste utfordrer til backene våre, Vegar (Landro) og Viljar (Helland Vevatne).

Spissduoen Aram Khalili/Oddbjørn Skartun er også blant de sikre på laget, men Skartun sliter med en ankelskade han pådro seg mot Viking og spiller ikke.

— Pål Aamodt og Robert Undheim er alternativ. Pål har spilt mye i det siste, mens Robert er på vei opp etter en litt trøblete vinter. Derfor får han sjansen nå, begrunner Bryne-treneren.

Motstanderen Follo fra Akershus har hatt noen bråkete år. Først slo laget Rosenborg i semifinalen i NM høsten 2010, så ble klubben flyttet ned fra førstedivisjon samme år grunnet økonomiske problemer, det redde den gangen Sandnes Ulf fra nedrykk.

Senere har enkelte av lagets spillere vært innblandet i kampfiksingssaken som går for retten i disse dager, men fotballkulturen er sterk i klubben som nå igjen er tilbake i førstedivisjon.

Bryne stiller slik mot Follo torsdag klokken 12.00:

Fredrik Vinningland – Vegar Landro, Pål Fjelde, Marius Lode, Paul Addo – Bjørnar Holmvik, Sabri Khattab, Henrik Breimyr, Jon-Helge Tveita – Aram Khalili, Robert Undheim

PS: Bryne har ennå ikke fått melding om Aram Khalilis skjebne etter at han tidligere i vinter fikk rødt kort mot Jerv. I fjor måtte han stå over første seriekamp etter rødt kort i La Manga-kamp mot Sandefjord.