Hviterussland — Norge 27-29/Kroatia - Island 37-28

KATOWICE: De norske håndballguttene sikret seg avansement til hovedrunden i EM etter 29-27-seieren over Hviterussland tirsdag kveld.

Og etter at Kroatia slo Island senere på kvelden var det klart at Norge tar med seg full pott – fire poeng – inn til hovedrunden.

— Fire poeng. Da kan vi finne på noe… jeg skulle til å si et stygt ord, men det skal jeg ikke gjøre. Da kan vi lage litt leven, sier landslagssjef Christian Berge til Adresseavisen.

Semifinale innen rekkevidde

I hovedrunden venter Frankrike, Polen og Makedonia.

— Det er tre lag vi kan være med mot der også. Det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne slå noen av dem, sier han.

— Alt er mulig. Med fire poeng holder det fort med en seier og en uavgjort (for å nå semifinalen), sier Sander Sagosen.

Der har de norske håndballguttene aldri vært.

Mer å gå på

Til tross for suksessen mener Norges beste mot Hviterussland, Christian O’Sullivan, at det norske laget har mer å gå på.

— Vi er fortsatt ikke så gode i ankomstfasen som vi ønsker å være. Det er veldig godt å kunne få med seg fire poeng, og ikke være 100 prosent fornøyd med sånn vi spiller. Det er et stort pluss, sier han.

Nå er også en OL-kvalikplass innenfor rekkevidde.

— Det hadde vært utrolig gøy å komme topp seks, og få prøve seg i en OL-kvalik. Jeg kunne gjerne tenkt meg noen uker i Brasil i sommer, sier han.

- Bedre det enn å se på tv?

— Veldig. Bedre det enn oppkjøring hjemme. Vi får se hvordan det går og ta det kamp for kamp. Nå møter vi uansett bra lag når vi går videre. Det blir spennede.